Till minne: Margareta Strandberg

Publicerad:

Margareta Strandberg, Nacka, har avlidit. Närmast sörjande är dottern Cecilia Purits med döttrarna Isabelle, Mimmi och Josefine med familjer, samt sonen Christian Strandberg med hustru.

Vår kära mamma, mormor och mormorsmor Margareta har 94 år gammal, lugnt somnat in efter ett långt och innehållsrikt liv.

Hon växte upp utanför Sunne i Värmland, vilket gav erfarenheter av livet på landet under 1930-40 tal som vi alla fått ta del av - både genom detaljrika berättelser och genom hennes fiffiga förmåga att ta tillvara och återanvända både kläder och ting över generationer. Värmland har blivit en självklar plats även för oss med många släktingar och vänner.

Med beslutsamhet och nyfikenhet beslöt sig Margareta att pröva livet i storstaden. 1951 svarade hon på en radannons och fick jobbet som kassör på Folkpartiet i Stockholm. Roliga år med många vänner följde och Margaretas intresse för konst och design väcktes. Att skapa ett vackert hem blev hennes signum och vi anhöriga fick förmånen att vistas i lugna, smakfulla miljöer skapade av henne. Vackra kläder, ofta sydda av Margareta själv, var också en viktig del av hennes liv. Även måleri ägnade sig Margareta tidvis åt och vi har nu förmånen att i hennes dukar ha kvar något av hennes skaparkraft.

På sin arbetsplats träffade hon sin blivande man, Samuel Strandberg, de bildade familj och bosatte sig 1959 i det moderna, nyskapade Farsta. Här växte barnen, och senare även barnbarnen, upp och hemmet i Farsta blev navet i allas våra liv. Tillsammans med Samuel reste Margareta ut i världen på långa och många resor till avlägsna platser. Indien förblev ett favoritland hela livet, liksom att hon ända till de sista dagarna av sitt liv nämnde att hon skulle vilja ”åka tillbaka till" bondemålarna i Xian, Kina.

Idag är vi en stor familj som samlas kring minnet av mamma, mormor och gammelmormor. Vi har varandra och tillsammans minns vi Margareta med stor tacksamhet!

Margaretas sista vila blir vid Samuels sida på Östra Ämterviks kyrkogård i Värmland.

För familjen, Cecilia Purits och Christian Strandberg

Artikeltaggar

DödsfallFamiljFarstaÖstra ÄmtervikSunneTill minne

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare