Hoppa till huvudinnehållet

Succékväll för Bengt Oltorp - tog full pott

Publicerad:
Redfield tog karriärens första seger och ordnade en dubbel för Bengt Oltorp som tränare och Per Nilsson som kusk.
Redfield tog karriärens första seger och ordnade en dubbel för Bengt Oltorp som tränare och Per Nilsson som kusk. Foto: Lennart Kihlman

Bengt Oltorp hade två hästar till start vid Färjestads breddtrav under måndagskvällen.

Utdelningen blev bästa tänkbara då både Super Express S.W. och Redfield vann tillsammans med Per Nilsson.

– Det var fantastiskt att ta en dubbel – det var länge sedan, kommenterade Oltorp.

Med Readly Express som pappa och From Above som morfar har Super Express S.W. sina papper i ordning. Efter att han varit i träning hos Johan Untersteiner, Oscar Berglund och Björn Goop kom han till Bengt Oltorp i slutet av juli.

I debuten i den nya regin i Örebro blev det galopp men den här gången gick det bättre. Från ett bakspår körde Per Nilsson fram utvändigt om ledande Tupac Face mitt i loppet och i en hård duell avgjorde Super Express S.W. på ett rejält sätt.

– Han var stressad senast så vi bytte upplägg till den här gången med att värma i skogen komma sent till defileringen. Det var inte för dåligt tempo men jag ville inte chansa att någon skulle vara i vägen och därför gick jag fram. Hästen kändes stark och är en bra häst som ska kunna vinna andra lopp än breddlopp, sa Per Nilsson.

Karriärens första

I den 26:e starten kom den första segern för Redfield när han vann V5-3 till det låga oddset 1,93. Efter ett lopp i andra par utvändigt sattes attacken in i utgången av den sista kurvan och Redfield kunde avgöra mot en tapper Disney.

– Han har gjort många bra insatser på slutet och i dag fick vi ett fint lopp och det var tacksamt. Han gör inte mer än vad han behöver i loppen. Redfield är inte alls så tokig men han måste bjuda till lite mer i loppen, sa Nilsson.

Balanced Rudder visade fin form direkt i sin comeback på Axevalla för två veckor sedan och nu kom årets första seger. Jonas Moberg körde till spets med Gandalf Jaam men det kostade en snabb öppning och det första varvet öppnades på 12,8. Efter ett lopp som fyra i andraspår hade Balanced Rudder en bit fram till Jonas Mobergs häst in på upploppet men via en vass avslutning knäppte han Gandalf Jaam kort före mål med Andreas Andersson.

Mahony inledde på V5

V5-raden inleddes med att Paw Mahony vann med Winning Mistress. Ett speedryck på den sista långsidan där ledande I.D.Dig Deeper inte kunde svara var det avgörande momentet i loppet.

I V5-avslutningen gjorde Niklas M.J. den första starten i Marie Björkegrens regi och den slutade på bästa sätt. Anna Sedström ersatte Carl-Erik Lindblom och från andra par utvändigt satte hon in attacken på den sista långsidan.

Niklas M.J. tog sig snabbt fram till utvändigt om ledande Just Like Messi och avgjorde enkelt på upploppet.

Sedström tog en dubbel den här kvällen då hon även spetsvann det inledande loppet med Gizmo.

Efter V5-spelet tog Smart sin första seger i karriären. Trots ett bakspår körde Henrik Åslund till ledningen i utgången av den första kurvan och Smart vann utan problem.

– Jag ryckte skorna på henne för första gången i dag. Hon har kapacitet men strular till det för sig för jämnan och det var nära i den sista kurvan även den här gången när hon tog ett felsteg men hon ordnade upp det på egen hand. Smart är har bra fart och vi är på rätt väg, sa Åslund.

Artikeltaggar

FärjestadstravetHenrik ÅslundJonas MobergPaw MahonyPer NilssonTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.