Prince-musiker till Arvika

Publicerad:
Ida Nielsen spelade med Prince fram till hans död 2016. Foto: Pressbild

Den 24 oktober kommer den danska musikern Ida Nielsen till Musikhögskolan Ingesund utanför Arvika. Tidigare har hon utöver en solokarriär varit en del av banden New Power Generation och 3rdeyegirl som kompade den amerikanska artisten Prince från 2010 fram till hans död 2016.

Om samarbetet med Prince säger Ida Nielsen i ett pressmeddelande till NWT att det var en enorm gåva och den mest magiska musikaliska resa hon någonsin varit med om.

Med sig på scenen i Arvika har Ida Nielsen The Funkbots och arrangören utlovar en "skön blandning av gungande funk, soul och hiphop". Konserten är ett samarrangemang mellan Musikhögskolan Ingesund och Arvika jazz & blues.

Artikeltaggar

FunkHiphopKändisarKonserterMusikMusikhögskolaMusikhögskolan IngesundNöje/KulturSoul

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare