Hoppa till huvudinnehållet

Ny bok om Sven-Ingvars: "En historia värd att berätta"

Publicerad:
Anders Nilsson har skrivit en bok om Sven-Ingvars.
Anders Nilsson har skrivit en bok om Sven-Ingvars. Foto: Privat/Freddy Lindström TT

I november släpps boken "Sven Ingvars: ett år i taget" av författaren och tidigare NWT-medarbetaren Anders Nilsson. I ett pressmeddelande skriver förlaget att boken handlar om bandet och hela dess resa från genombrott och storhetstid, via ekonomiska och personliga kriser till återkomsten som kultband, och vidare mot framtiden.

– Min relation med Sven-Ingvars startade med "Te Dans med Karlstatösera” som naturligtvis fanns i familjens skivsamling på Lorensberg, samt inköpet av första singeln ”Fröken Fräken”, säger Anders Nilsson.

Arbetet med boken är gjort tillsammans med bland andra Ingvar Karlsson och Oscar Magnusson.

– När vi började titta på allt material och pratade med många av dem som betytt så mycket under Sven-Ingvars 65-åriga historia, växte det fram en historia som var värd att berätta, fortsätter Anders Nilsson.

Värmlänningen bakom Abbas nya låtar: "Häftigt att fånga magin"

Den 3 november smygstartar bandet sin höstturné i Medborgarhuset i Säffle. Redan på fredag, den 22 oktober, släpper gruppen en ny singel "En liten bit av Värmeland" skriven av Oscar Magnusson.

Artikeltaggar

Fröken FräkenIngvar KarlssonKändisarLitteraturLorensbergMedborgarhusetMusikNöje/KulturOscar MagnussonSäffleSven-Ingvars

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.