Hoppa till huvudinnehållet

Förslaget: Bygg ett hopptorn utomhus i Karlstad

Publicerad:
Karlstad kan få ett hopptorn utomhus. Det på bilden finns vid Ingierstrand Bad i Oslofjorden i Norge.
Karlstad kan få ett hopptorn utomhus. Det på bilden finns vid Ingierstrand Bad i Oslofjorden i Norge. Foto: Poppe

Karlstad kan få ett nytt hopptorn – utomhus.

– Om det finns en bra plats skulle vi önska att det blev klart till sommaren, säger Johanna Larsson (M), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Det är de blågröna politikerna i kultur- och fritidsnämnden som föreslår att möjligheterna till ett hopptorn utomhus utreds.

– Vi ser att det skulle göra Karlstad ännu mer attraktivt med ett hopptorn utomhus. Det får människor att aktivera sig ännu mer, och det kanske också väcker intresse för att gå med i en klubb och hoppa.

Inte bestämt var

Säkerheten är en sak kommunen behöver kolla närmare på. Placeringen en annan. Politikerna kommer inte själva med något förslag på var hopptornet skulle kunna byggas.

– Det ska utredningen tala om för oss, om det ens är möjligt, säger Johanna Larsson.

I dag har kommunen inget hopptorn utomhus. Däremot två inomhus, i Sundstabadet och i Vålbergs simhall. Båda är tills vidare stängda av säkerhetsskäl.

Åtgärda brister

NWT har tidigare berättat att framtiden för tornet i Sundstabadet ses över efter att det framkommit brister.

– I slutet av sommaren har vi tillsammans med en konstruktionsfirma börjat titta på i vilken mån det går att åtgärda de brister som finns med hopptornet. Det är ett flertal – och de är inte helt enkla att lösa. Tre till fyra saker per hopphöjd, sa verksamhetschefen Stephan Hammar till NWT då.

Johanna Larsson (M) är ordförande i kultur- och fritidsnämnden och en av politikerna som vill se ett hopptorn utomhus i Karlstad.
Johanna Larsson (M) är ordförande i kultur- och fritidsnämnden och en av politikerna som vill se ett hopptorn utomhus i Karlstad. Foto: Lena Richardson

Artikeltaggar

BadJohanna LarssonKarlstads kommunNyheterSundstabadet

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.