Foppa vill ha Åmålstravet kvar: ”Det hoppas jag”

Publicerad:
Hockeylegendaren Peter Forsberg hoppas att Åmålstravet överlever på sikt. Foto: Jessica Gow/TT

Peter ”Foppa” Forsberg slår ett slag för de mindre travbanorna i en stor intervju i Expressen – och nämner särskilt Åmålstravet.

Hockeylegendaren Peter "Foppa" Forsberg, som numera är en hängiven travhästägare tillsammans med bland andra sin far Kent, värnar om Åmålstravet.

I en intervju i Expressen nämner Foppa värdet av att hålla de mindre travbanorna runt om i landet vid liv, som en av de viktigaste frågorna för svensk travsport inför framtiden:

– Jag tycker att man ska hålla de här mindre banorna vid liv. Tittar man på resten av samhället så tycker jag att det är viktigt att det finns banor runtomkring hela Sverige så att man får bredden. Att det finns banor som Solänget och Åmål, att de får vara kvar. Det hoppas jag.

Peter Forsberg, legendar i Modo, Colorado Avalanche i NHL och i Tre Kronor, känner väl till Åmål eftersom en av hans kompisar från ungdomstiden i Örnsköldsvik, Jonas Eriksson, bor här.

Artikeltaggar

ÅmålExpressenModoÖrnsköldsvikPeter ForsbergTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare