Hoppa till huvudinnehållet

BIK-spelare anmälda efter segern – kaptenen befarar så här hårda straff

Publicerad:
Mikael "Daggen" Eriksson
Mikael "Daggen" Eriksson Foto: Kajsa Juslin

BIK Karlskogas lagkapten Mikael ”Daggen” Eriksson har blivit anmäld till disciplinnämnden efter en crosschecking i segermatchen mot Västervik på lördagskvällen. Backen Wilhelm Westlund har anmälts för kneeing.

Trots matchstraff – BIK vände och vann hemmapremiärenBIK:s matchhjälte hyllar hemmapubliken: ”Fick gåshud”BIK-tränaren om publiken: ”Som en sjätte utespelare för oss”

När händelsen inträffade på isen gav det inget straff för ”Daggen”.

Westlund fick däremot matchstraff.

– Jag tror att jag får tre matchers avstängning och ”Wille” fem, kommenterar BIK:s lagkapten.

Wilhelm Westlund
Wilhelm Westlund Foto: Kajsa Juslin

”Daggen” tror inte att domarna hann uppfatta vad som hände, då direkt på isen, i hans fall:

– Det var mycket otur. Västerviksspelaren kommer mot mig och jag sätter upp klubban lite för högt. Jag uppfattade det som att klubban mer tog i bröstet först och sedan åkte upp mot halsen. Jag hade förstås ingen avsikt att skada motståndaren och det tog inte så hårt så han blev inte heller skadad, säger ”Daggen”.

BIK har sedan tidigare, i ytterligare två matcher, backen Arvid Aronsson avstängd efter beslut från disciplinnämnden. Han drog på sig matchstraff i onsdagens bortamöte med Vita Hästen då BIK vann med 1–0.

Det var Anders Sandahl och Petter Norman som dömde matchen.

– Jag ber er ringa hockeyallsvenskans domarchef Björn Wettergren, säger Sandahl.

Wettergren förklarar:

– Vi har ett situationsrum, precis på samma sätt som i SHL, som fångar upp misstänkta händelser. Därefter är det en referensgrupp som tycker till om det ska anmälas eller inte. Det är, för övrigt, samma personer som i SHL för att vi ska få en röd tråd inom svensk elithockey.

I nästa steg är det sedan disciplinnämnden som tar beslut om eventuella bestraffningar.

Artikeltaggar

Anders SandahlBIK Karlskoga A-lagBjörn WettergrenHockeyallsvenskanIshockeyKarlskogaMikael "Daggen" ErikssonNobelhallenWilhelm Westlund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.