Hoppa till huvudinnehållet

Robin efter finalförlusten i ”Lego Masters”: ”Ganska så besviken”

Publicerad:
Det räckte inte hela vägen för Robin Nilsson i ”Lego Masters Sverige”. Foto: Helena Karlsson

Hit – men inte längre. Robin Nilsson och kompisen Jacob Pedersen lyckades inte vinna finalen av ”Lego Masters Sverige”.

Robin Nilsson från Årjäng och lagkamraten Jacob Pedersen var ett av tre lag i finalen av ”Lego Masters Sverige”, som sändes i TV4 på lördagskvällen. I finalen fick de tre lagen bygga helt efter eget huvud. Robin Nilsson och Jacob Pedersen hade planen klar.

– Vi är båda lite fascinerade av asiatisk mytologi. Sedan ville vi bygga något med nivåskillnad, börja ganska platt och stegra sig uppåt, säger Robin Nilsson.

Bygget skulle berätta en historia och just Robins och Jacobs historia, som innehöll både samurajer och drakar, föll domaren Magnus Göransson i smaken. Men när segrarna skulle förkunnas var det i stället Felix Terman och Vidar Olsson som drog det längsta strået.

– Det är inte första gången jag inte håller med domarna. Jag hade inte nödvändigtvis tippat oss först, men jag hade tippat dem sist, säger Robin Nilsson.

Så du är besviken?

– Ganska så...

Trots detta är han nöjd med vad han och Jacob presterade i programmet, och ångrar inte sin medverkan.

– Det har varit jättekul från början till slut och det är inget jag skulle vilja ha ogjort.

Robin Nilsson, 33, om lego, ny vänskap och att förlora ett barnFrån hobbyrummet till tv-rutan – Robin, 33, tävlar i Lego Masters

Artikeltaggar

ÅrjängLegoNöje/KulturTV4

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.