Insändare: För allt smör i Värmland - ta ert ansvar, föräldrar!

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenterna ”En något uppgiven lärare på gymnasiet i Karlstad” och ”ReDep” har olika åsikter om barnuppfostran.
Foto: Gorm, Kallestad
Svar x 2 till ”Gottrid”, NWT 13 oktober

Du slår huvudet på den berömda spiken i din insändare.

Är själv gymnasielärare som är rätt trött på att extra anpassningar och särskilt stöd ständigt ska förbättras och utökas för att man ska nå alla dessa som inget vill!

Jag vet att vi ska motivera. Men jag har en massa kunskapsstoff som ska läras in annars kommer Skolinspektionen och flåsar rektor i nacken med en fet bot! Det börjar bli en omöjlig ekvation.

Ansvaret för ungdomars uppfostran måste väl för allt smör i Värmland ligga på föräldrarna? Jag har elever vars mammor ringer för att påtala att hens barn måste klara sin kurs annars kommer hen inte in på universitetet! ”Javisst”, svarar jag, ”jag har massor med saker hen kan plugga på hemma för att klara sig”. "Hemma? Nä, vi har inte tid att sitta med sånt, det där måste väl ni klara av i skolan".

Även jag, med 15 år i yrket, har sett mig om efter annat jobb...

Var det den här utvecklingen vi ville ha, politiker?

En något uppgiven lärare på gymnasiet i Karlstad

***

Det borde finnas fler ”curlingföräldrar”

Jag är nog en av dessa som du beskriver som skämmer bort mina barn. Det gör jag gärna. Bra att du valt att ägna dig åt något annat i ditt yrkesliv än att fortsätta som lärare. Hoppas du har hittat rätt.

Om jag kan få mina barn att förstå att man ska leva efter lagar och förordningar så är det bra för mig. Då kan jag gärna skjutsa, laga mat som de vill ha och så vidare. Livet här i Sverige har blivit tufft för våra barn. Då känner jag att jag gärna vill se till att de kan få en ledande hand framåt i livet. Om det är en ”curlingförälder” som du tycker jag är, så är jag gärna det. Tror att det skulle finnas flera sådana.

ReDep

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.