Hoppa till huvudinnehållet

Trots kaoset – Karlstad IBF pratar framtid med Nordström

Publicerad:
Reporter Mikael Adamsson
Mikael Adamsson
mikael.adamsson@nwt.se
Tränaren Peter Nordström i samspråk med Simon Sjögren. Nu vill Karlstad IBF:s ledning förlänga samarbetet med Nordström och hans tränarstab.
Tränaren Peter Nordström i samspråk med Simon Sjögren. Nu vill Karlstad IBF:s ledning förlänga samarbetet med Nordström och hans tränarstab. Foto: HP Skoglund

De senaste veckorna har kantats av uppståndelse.

Nu visar Karlstad IBF:s ledning korten fullt ut.

– Vi pratar kontraktsförlängning med tränarna. Föreningen vill säkra upp dem för nästa säsong redan nu, säger sportchefen Daniel Wellerfors.

Knäskadade KIBF-kaptenen har fått domen - ett bra och ett sämre besked

För den som följer NWT:s sportsidor har det varit svårt att bomma turbulensen som förekommit i Karlstad IBF:s herrlag de senaste veckorna.

Att det gnisslat mellan den Peter Nordström-ledda tränarstaben och bröderna Colling, lagets affischnamn, är nu en så kallad officiell hemlighet.

Två av bröderna Colling, Tom och Adam, samt tillika avhoppade Erik Nilsson Allansson tränar för närvarande med division 1-laget Nilsby IK.

”Säkra upp dem”

Samtidigt berättar sportchefen Daniel Wellerfors nu för NWT att Karlstad IBF vill förlänga kontraktet med tränarna Peter Nordström, Andreas Svensson, Andreas Karlsson och Anders Nordin.

– Vi har börjat prata om en förlängning. Föreningen tycker att de gjort ett väldigt bra jobb så här långt och vill säkra upp dem även över nästa säsong, säger Daniel Wellerfors.

Är det här en tydlig markering mot de avhoppade spelarna?

– Det är fritt för tolkning. Vi vill ha dem kvar, vi vill ha ett tydligt ledarskap och det får vi här. Och vi ska komma ihåg att 80 procent av spelartruppen är nöjd med det här upplägget. Samtidigt är det självklart jättetråkigt att vi har tappat fyra mycket kompetenta innebandyspelare på det här sättet.

SSL-spelare på väg in

Enligt Wellerfors agerar klubben nu även på spelarfronten.

Förstärkningar kan vara på väg in.

Behövligt med tanke på att laget, utöver avhoppen, även drabbats av en långtidsskada på lagkaptenen och motorn Sebastian Degeryd.

– Vi för en dialog med ett antal SSL-lag angående tre spelare som behöver speltid. Det handlar om två backar och en forward. Den ena backen kom tillbaka efter skada sent under förra säsongen och är i behov av matchning. Vi hoppas att det här går i lås, säger Wellerfors.

Blir det fråga om utlåning?

– I två av fallen. En av backarna är en mer rutinerad spelare och där snackar vi övergång.

Nilsbys sportchef: ”Jag vill inte att de lägger klubban på hyllan”Karlstads trio på plats i Nilsby: ”Vi har inte så mycket makt”

Artikeltaggar

Adam CollingDaniel WellerforsErik Nilsson AllanssonInnebandyKarlstad IBFNilsby IKPeter NordströmSebastian DegerydTom Colling

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.