Falska sedlar upptäckta på shoppingcenter

Publicerad:
Sedlarna på bilden är äkta vara, men polisen misstänker att ett par förfalskade sedlar användes vid köp under helgen i en butik i Charlottenberg. (Bilden är en genrebild på pengar.) Foto: Henrik Montgomery/TT

Två falska sedlar misstänks ha använts som betalningsmedel i en butik i Charlottenberg.

Det var under söndagskvällen som en person kom in i en butik i Charlottenbergs shoppingcenter. Ärendet hen hade var att köpa cigaretter. Vid köpet överlämnade personen en, vad polisen nu misstänker är, en förfalskad svensk 500-lapp.

Det händer då och då att polisen får vetskap om att falska sedlar är i omlopp.

– Det är inte jättevanligt, men det har hänt att man plockat in någon för det, säger polisens stationsbefäl Bjarne Andersson och kommenterar även beloppet på sedeln.

– 200 är för lite och en tusenlapp sticker i ögonen, 500 är mittemellan och det kan dra iväg snabbt, säger han om vad han tror är den troliga orsaken till beloppet på de nu misstänka sedlarna.

För det upptäcktes ytterligare en likadan sedel samma kväll.

Någon misstänkt finns inte för det som rubriceras som olovlig befattning med falska pengar.

Artikeltaggar

Bjarne AnderssonBrott & blåljusCharlottenbergOlovlig befattning med falska pengarPengar

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare