Hoppa till huvudinnehållet

Stars besked: Bäck får NHL-debutera – Peterson till AHL

Publicerad:
Oskar Bäck får inleda säsongen i NHL. Värmlänningen finns med i Dallas 23 man stora premiärtrupp.
Oskar Bäck får inleda säsongen i NHL. Värmlänningen finns med i Dallas 23 man stora premiärtrupp. Foto: FREDRIK KARLSSON

Dallas Stars valde att plocka över båda sina FBK-centrar efter förra säsongen. Nu är truppen för NHL-premiären presenterad.

Jacob Peterson och Oskar Bäck blev klara för spel i Dallas med fem dagars mellanrum, den senare av dem kritade på sitt kontrakt den 22 april den förstnämnde den 27.

Bäck var då helt inställd på att jobba sig upp från AHL:

– Nej, jag har tänkt själv att det blir AHL till att börja med men sen finns det ju alla möjligheter att göra något bra, sa han till NWT i samband med att det blev klart.

Just något bra är precis vad 21-åringen från Hammarö gjorde på Stars försäsongsläger. Nu finns han med i 23-mannatruppen till Dallas premiär natten mot fredag när de möter New York Rangers på bortais.

Bäck blir Stars yngste spelare, tillsammans med forwardskollegan Ty Dellandrea.

Jacob Peterson får däremot inleda sitt Nordamerikaäventyr i AHL-laget Texas Stars. Nordamerikanska medier spekulerar däremot i att det kan bero på en lönetaksteknisk krumbukt. Dallas ligger tätt mot taket på 81,5 miljoner dollar och skickar ner Peterson för att ligga rätt på det. Med det sagt pekar många mot att Peterson kan få se NHL-minuter redan i Stars säsongsinledning.

Peterson näste FBK-center att signa NHL-kontrakt

Även Rasmus Asplund kommer få starta i NHL. När Buffalo presenterade sin laguppställning finns Filipstadssonen med.

Asplund om en turbulent säsong och framtiden i Buffalo

Läs mer:

Stor genomgång över ALLA värmlänningar som spelat i NHL”Jag fick ju vara med och fira i alla fall – och det gjorde jag bra”"Jag är mycket mer känd därborta än i Sverige”Kan bli förste värmländske målvakten i NHL: ”Har växt otroligt mycket”

Artikeltaggar

AHLDallas StarsFärjestad BK HerrHammaröIshockeyJacob PetersonOskar BäckRasmus Asplund

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.