Hoppa till huvudinnehållet

Infekterad konflikt – Forshaga tappar stora pengar: ”Börjat mullra i leden”

Publicerad:
Samtidigt som Forshaga inlett säsongen starkt med tre raka segrar utspelar sig en stor konflikt i hockeyettans norra och södra del.
Samtidigt som Forshaga inlett säsongen starkt med tre raka segrar utspelar sig en stor konflikt i hockeyettans norra och södra del. Foto: HP Skoglund

Hockeyettan kantas av en infekterad konflikt.

Anledningen? Boden och Karlskrona har satt sig på tvären och vägrar skriva på ligans tv-avtal.

– Vi ogillar deras beteende. Deras agerande kostar oss pengar, säger Forshagas ordförande Christer Larsson.

Konflikten har vädrats flitigt i media de senaste dagarna där bland annat Sportbladet beskriver hela situationen som kaosartad.

Allt grundas i att Boden och Karlskrona inte sällar sig till skaran.

Nämnda klubbar har nämligen valt att inte skriva på ligans gemensamma tv-avtal utan vill äga rättigheterna till att tv-sända sina egna matcher.

Det har medfört att såväl Örnsköldsvik och Mörrum vägrat spela bortamatcherna mot just Boden respektive Karlskrona. Ett beslut som nu stöttas av Forshaga.

– Jag har bara väntat på att klubbarna i norr och söder skulle agera. Vi pratar ofta sinsemellan och man har märkt att det har börjat mullra i leden. Folk har tröttnat, säger Christer Larsson.

Trots att konflikten utspelar sig i den norra respektive södra serien av hockeyettan så drabbas även Forshaga i väst.

– Än påverkas vi inte sportsligt men vi påverkas ekonomiskt. Deras agerande kostar oss pengar, säger Christer Larsson.

Vidare förklarar han att den gemensamma potten från ligaorganisationens tv-avtal reduceras för varje match som inte sänds. Boden och Karlskronas beslut om att inte sälla sig till skaran får därmed kostsamma konsekvenser för konkurrenterna.

– En grov gissning är att en klubb som oss förlorar 50 000 kronor, säger Larsson.

”Borde jobba tillsammans”

Forshaga dryftade frågan under måndagens ledningsmöte och kontentan är att nämnda klubbars beteende ogillas.

– Vi tycker att de borde rätta in sig i ledet. Det borde väl räcka att vi krigar på isen? Utanför tycker jag att vi borde hålla sams. Deras beteende kan komma att kosta oss stora pengar i det långa loppet. Just nu tycker jag att de skriker efter lite väl mycket. Vi klubbar borde jobba tillsammans med sikte framåt i svensk ishockey.

Vid lunchtid, tisdag, skickade så även Forshagas styrelse ut ett pressmeddelande där det slås fast att klubben står bakom ställningstagandet om att inte spela mot ovan nämnda lag.

”Forshaga IF ber Svenska Ishockeyförbundet att flytta matcherna med inblandade lag som inte uppfyller villkoren (i dagsläget Boden och Karlskrona) tills de rättar in sig i de demokratiska beslut som tagits inom hockeyettan med alla medlemsföreningar.

Forshaga IF förutsätter att Svenska Ishockeyförbundet inte utfärdar sanktioner mot klubbar som begär att matcher flyttas”, skriver klubben i utskicket.

Artikeltaggar

Christer LarssonForshaga IF IshockeyHockeyettanIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.