Hoppa till huvudinnehållet

Citymyset tillbaka – det händer i Karlstad under hösten

Publicerad:
Halloweenparad i Karlstad.
Halloweenparad i Karlstad. Foto: Anders Hanson

Centrum Karlstad planerar för flera evenemang nu när regeringen gett grönt ljus till allmänna sammankomster. Den 30 oktober är det åter dags för den årliga halloweenparaden.

Centrum Karlstad står bakom evenemanget som innan coronapandemin varit en årlig tradition.

– Det är jättekul att återgå till det vi hade innan. Det är en bit kvar men det går åt rätt håll, säger Centrum Karlstads vd Åsa Eriksson.

Som tidigare år börjar dagen med möjligheten att få en otäck sminkning på Hotell Plaza. Där bjuds det även på halloweengodis. Paraden leds sedan av Gundegabaletten som även uppträder i Museiparken.

– Det kommer även hända saker i stan. Restauranger och caféer har erbjudanden under hela dagen. Shoppa, ät lunch eller ta en fika, säger Åsa Eriksson.

Stora planer

Centrum Karlstad har stora planer för resten av året. Förutom halloweenparaden ska de även ha skyltsöndag den 28 november.

– Det kommer rama in julen. Syftet är att skapa en trivsam plats i centrum. Vi kommer försöka få till flera olika aktiviteter under julen.

Regeringen har släppt restriktionerna som hindrar allmänna sammankomster och offentliga tillställningar. Karlstads stadsliv börjar sakta men säkert återgå till det normala. Centrum Karlstad har redan kunnat arrangera större tillställningar. Mitticitys 15 års jubileum firades med shopping och musik.

– Det är en fantastisk känsla att se människor levandes i stan igen.

Centrum Karlstad finns till för att marknadsföra Karlstad. De arbetar med allt från gatumiljö till marknader och evenemang.

Artikeltaggar

Åsa ErikssonCentrum KarlstadKarlstadNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.