Insändare: Residensparken mer attraktiv utan alkohol

Insändare
PUBLICERAD:
”Med den satsning kommunen nu gör finns goda förutsättningar att Residensparken blir mer attraktiv, mer trygg och mer trivsam för alla, under alla årstider och under dygnets alla timmar – utan alkohol”, skriver insändarskribenten.
Foto: Fredrik Sandberg/TT
Läste att Karlstads kommun gör en satsning för att bygga om och göra Residensparken trevligare, tryggare och mer tillgänglig. En mycket trevlig läsning och ett initiativ som kommer vara uppskattat av flera intressegrupper; kommunens invånare, besökare, turister och så vidare.

Spännande skiss som har presenterats. Jag hoppas att förändringar och nya lösningar är utformade så att Residensparken inte blir lämplig som samlingsplats för att förtära alkohol på yta utan servering med tillstånd.

I dag samlas, periodvis, grupper i parken med gemensamt intresse – att förtära alkohol. Säkert en mysig och bra plats, en lockande miljö som skapats utifrån att parken under några år ”stått stilla” i sin utveckling. Men, inte trevligt för de som väljer att inte konsumera alkohol i offentliga utemiljöer. Det är väl inte så Karlstads kommun vill ha det framöver i Residensparken?

Med den satsning kommunen nu gör finns goda förutsättningar att Residensparken blir mer attraktiv, mer trygg och mer trivsam för alla, under alla årstider och under dygnets alla timmar – utan alkohol.

Förväntansfull

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.