Kristoffersson tog ny seger i VM – närmar sig ledaren: ”Känns riktigt bra”

Publicerad:
Johan Kristoffersson tog sin andra raka seger i rallycross-VM, när han under söndagen vann i Belgiens deltävling. Foto: Jan Kaare Rafoss

Johan Kristoffersson dominerade fullständigt i Belgien – och tog sin andra raka seger i rallycross-VM.

Västvärmlänningen har nu tagit in en del av försprånget på mästerskapsledande Timmy Hansen och ligger tvåa totalt.

– Det här var en lyckad helg och en seger känns riktigt bra, säger Kristoffersson i ett pressmeddelande.

För Johan Kristoffersson blev det en lyckad helg, där viktiga mästerskapspoäng kunde samlas. Han slutade tvåa i grundomgången och segrade därefter i semifinalen.

Väl i final tog han täten direkt i starten, och kunde ohotad köra hem sin andra raka seger.

– Det här var en lyckad helg och en seger känns riktigt bra. Jag tror att det det passade oss bra att de har gjort om banan och gruset till ett hårdare underlag, för även fast jag inte kört här tidigare kände jag mig komfortabel redan på träningen, berättar Kristoffersson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Därifrån hade vi en väldigt bra lördag. Den enda plumpen i protokollet är väl att jag inte fick till den bästa starten i Q3, vilket var det som gjorde att vi inte kunde vinna grundomgången.

Fick bra fart

I och med det tar han över andraplatsen i mästerskapet och plockar även in åtta poäng på VM-ledaren Timmy Hansen. Efter helgen skiljer det tolv poäng mellan ledaren och Kristoffersson – med tre deltävlingar kvar.

– I semifinalen och finalen fick vi en otrolig fart, då kom bilen till liv på riktigt och det kändes riktigt bra. Så i semifinalen fick jag en bra start, och kunde hålla ledningen hela vägen. Även i finalen var det en otroligt bra start, och därifrån var det bara att kontrollera det hela vägen in i mål, säger Johan Kristoffersson.

– Sen tog vi åtta poäng på Timmy, så nu är det bara tolv kvar. Det är klart det är roligt att det tightar till saker i mästerskapet också.

Nästa deltävling körs redan till helgen i Portugal.

Artikeltaggar

BelgienJohan KristofferssonRallycrossRallycross-VM

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare