Hoppa till huvudinnehållet

Forshaga tog säsongens första trepoängare: ”Riktigt skönt”

Publicerad:
Jakob Ringsby jublar efter ett av sina två mål i Forshagas segermatch mot Köping
Jakob Ringsby jublar efter ett av sina två mål i Forshagas segermatch mot Köping Foto: HP Skoglund

Forshaga tog under söndagen emot Köping hemma i Ängevi. Då kom säsongens första seger på ordinarie tid när laget vann med 4-2.

Efter att Forshaga under de två inledande matcherna inte lyckats vinna under ordinarie tid utan fått gå till förlängningen eller straffar för att avgöra matchen var tränare Tim Rivest sugen på en trepoängare.

– Riktigt skönt att vi lyckas ta hem alla tre poäng den här gången, säger Rivest.

Forshaga kopplade greppet direkt genom att göra både ett och två mål i matchens första period. Första målet gjordes av Filip Norberg med assist från Jakob Ringsby och Victor Berglind. Jakob Ringsby gjorde därefter 2-0 med assist från Filip Norberg och Emil Smedberg.

– Jag tycker vi har bra grepp om matchen från start egentligen. Vi hade mycket puck och hade bra fart i vårt offensiva spel.

23 sekunder in i andra perioden gjorde Jakob Ringsby sitt andra för kvällen denna gång assisterad av Emil Smedberg och Mikael Hedlund. Köping fick in en reducering till 3-1 innan andra periodens slut.

Köping hade hoppats få in ännu en reducering för att ta sig in i matchen, men istället punkterade Emil Smedberg genom att göra 4-1 drygt åtta minuter in i tredje perioden på pass av Jakob Ringsby och Mikael Hedlund.

Köping fick in en reducering med tre minuter kvar men Forshagas ledning var aldrig särskilt hotad.

– Vi gör det riktigt bra idag, framförallt offensivt men också defensivt. Vi visste att vi skulle behöva ta bra beslut i offensiven för att vinna och det gjorde vi.

Matchens stora stjärna var utan tvekan Jakob Ringsby som stod för två mål och två assist.

– Han är riktigt het och egentligen hela den kedjan. De visar vägen för resten av laget.

Artikeltaggar

Forshaga IF FotbollHockeyettanIshockey

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.