Hoppa till huvudinnehållet

Värmland svämmar över igen – läs om dramatiken hösten 2000

Publicerad:

Nu svämmar Värmland över igen. Kraftiga regn har fått många vattendrag, däribland Fryken, att nå höga nivåer. Nu stiger också Klarälven.

Men det är inte första gången länet drabbas av översvämningar.

För 21 år sedan vändes livet upp och ner för tusentals människor i Värmland i samband med de stora översvämningarna. Äldre fick evakueras, räddningstjänst och många andra levde i en värld präglad av vatten. Hus förstördes och vägar likaså.

Vad var det som hände? Och vad händer nu? Hur ska till exempel Arvika och Karlstad skyddas från nya översvämningar?

Här kan du läsa alla artiklarna i vår serie om Värmland och klimatet med tyngdpunkt på de stora översvämningarna.

20 år efter översvämningen: Anders tvingades åka båt till jobbet – men vill bo kvar"Ute regnade det som vanligt"Se bilderna från den stora översvämningen20 år efter översvämningen i Arvika: "Många människor kom aldrig tillbaka till jobbet""Nästan all räddningspersonal i gång i flera, flera dygn"Gillbergadalen fortsätter att svämma över20 år senare – så ska Karlstad skyddas från en stor översvämningVänern – ett jättestort badkar med litet utloppTV: Arvika minns sin översvämning - och blickar framåtTV: Åtgärderna som ska skydda Karlstad mot översvämningar

Artikeltaggar

KlimatSamhälleVärmland och klimatetVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.