V75 i sista stund: Tar en välförtjänt seger i sto-SM?

Publicerad:

Det är dags för SM-dagen på Åby och i år kryddas tävlingsdagen med Europaderbyt, där San Moteur utmanar favoriten Calgary Games, och även Europamästerskap för tre- och femåriga hästar. Det är med andra ord en skyhög sportslig klass på omgången.

Favoriterna

Calgary Games (V75-6) har ännu inte förlorat i karriären efter åtta starter och efter vinsten i Svenskt Travderby målades han med all rätt ut som vår nästa internationella storstjärna. I kvalet till Europaderbyt blev det en ny lätt seger och det är klart att han kommer att bli svårslagen även den här gången. Men det är troligt att tvärspeedige San Moteur kommer att sitta i rygg alternativt svara ut Calgary Games i spetskampen så det kan vara en lönande idé att strecka båda hästarna.

Aetos Krons (V75-5) visade en startsnabbhet som han inte hade visat tidigare när han vann Jubileumspokalen i den senaste starten. Han vann sedan på ett mycket övertygande sätt efter ett hårt tempo hela vägen. Nu vann han spårlottningen då Don Fanucci Zet fick spåret utanför och det mesta talar för att Aetos Kronos tar sig till ledningen och vinner på nytt.

Mindyourvalue W.F. (V75-3) har matchats mot eliten i sulkylopp på slutet och gjort det bra med till exempel en tredjeplats i Åby Stora Pris. Nu ska han ut monté-SM och på svensk mark har han aldrig förlorat i den disciplinen. Han får dessutom mycket skicklige Eric Raffin i sadeln och Mindyourvalue W.F. kommer inte bli lätt att besegra.

V75-dragen

Racing Brodda (V75-1) gör bra lopp hela tiden och från ett perfekt utgångsläge kan det vara dags för en fullträff.

Aquarius Face (V75-2) har nu två lopp i kroppen och var heltapper som trea i sitt Kriteriekval. Han ska passas tidigt.

Värmlandshästar

Mellby Free (V75-1) bra varje gång, givet segerbud.

Miss Irma (V75-2) möter bra hästar från ett svårt läge.

Bombus Jet (V75-4) räcker långt med rätt lopp.

San Moteur (V75-6) given utmanare till Calgary Games.

Wallawalla Broline (V75-6) får svårt mot tufft motstånd.

Diamanten (V75-7) vass senast, tufft motstånd.

Artikeltaggar

ÅbyMellby FreeSan MoteurTravV75

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare