Note växer så det knakar – har nyanställt 40–50 personer

Publicerad:
Karin Nichols, vd på Note, i de nya lokalerna på 2 226 kvadratmeter. Foto: Morgan Bäckvall

Nu är Note i Torsby inne i en verklig expansionsfas. Nya lokaler är under byggnation och på sikt kommer ett antal nya anställningar att ske.

De allra flesta som anställs kommer från orten.

– Vi har tagit in lite över 40 stycken det här året, säger vd Karin Nichols.

Elektronikföretaget Note med tillverkning i Torsby växer så det knakar och expanderar såväl byggnadsmässigt som i personalantal.

Just nu färdigställs 2 226 kvadratmeter nya lokaler i anslutning och söder om befintliga lokaler. Bygget fortgår för fullt och invändiga arbeten pågår.

Därefter sker en förflyttning av ett stort antal lagerplatser och en ”streamlining” av produktionsflödet.

– Det blir lite av en logistisk ”mardröm”. Vi planerar en invigning till andra kvartalet nästa år, troligen någon gång i maj, säger vd Karin Nichols.

Att Note är en stor och viktig arbetsgivare råder det inga tvivel om, faktiskt den största privata arbetsgivaren i Torsby.

Hur viktig är Note för bygden?

– Det kan man väl ha delade meningar om, men vi har 206 anställda och det är klart att det är många hushåll i Torsby som har en Note-anställd. Det är många barn i skolan som har föräldrar som jobbar här, säger Karin Nichols.

En positiv påverkan är att Note tar in många ungdomar efter gymnasiet.

– Speciellt i år har vi gjort det. Vi har tagit in lite över 40 stycken. Majoriteten är ungdomar som kommer från gymnasiet och som kommer in på monteringen. Där har det kommit ett tiotal, säger Karin Nichols.

Vad behöver man ha för utbildning?

– Fantastiskt är förstås om man går el-utbildning på gymnasiet. Men vi genomför utbildningar. Alla behöver en utbildning, frågan är bara var utbildningen ska börja.

El-teleutbildningen i Torsby är nedlagd sedan många år.

– Den skulle vi gärna vilja ha tillbaka.

Just nu har Note behov av att rekrytera ingenjörer och även inköpare.

– Vi ökar i omfång och behöver flera. När man växer så kraftigt som vi gör så behöver vi förstås utöka.

Note växer med 2 226 kvadrameter.
Note växer med 2 226 kvadrameter. Foto: Morgan Bäckvall

– Vi försöker att hitta folk som kommer härifrån och som vill flytta tillbaka. Sådana har vi redan en hel del av, som är hemvändare, säger Karin Nichols.

Hur är det att driva ett elektronikföretag i glesbygd?

– Jag ser det bara som en jättemöjlighet. I en storstad byter de personal hela tiden, det gör inte vi. De stannar oftast hos oss. Det är en jättefin företagskultur här. Här har vi ett bra samarbete med kommunen och tillsammans ska vi verka för att kunna växa, säger Karin Nichols.

En fördel ser hon med att det finns mycket mark att bygga på och det ligger i planen.

– Vi måste planera för framtiden. Tillsammans med Torsby kommun måste vi säkra upp möjligheten i närområdet. Just nu diskuterar vi den möjligheten.

Karin, 52, är fabriksarbetaren som blev vdKommunen bygger ut Note för 32 miljonerNote vann order värd 50 miljoner – omsättningen kan fördubblasNote i Torsby expanderar: ökar försäljning med 85 miljonerNote får ny stororder – värd 50 miljoner per årNote planerar för att anställa upp mot 140 personer

Utbyggnaden av Note Torsby

Klart i mitten av 2022.

Yta: 2 226 kvadratmeter.

Hälften är ren produktionsyta.

Robotiserad lagerhanteringsmodul implementeras.

Fördubblad kapacitet för lackning och gjutning.

Invigning: andra kvartalet 2022.

Artikeltaggar

Karin NicholsNäringslivNoteTorsbyTorsby kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare