Hoppa till huvudinnehållet

Ytterligare avhopp från kommunala bolaget: ”Nu får det vara bra”

Publicerad:
Nu avsäger sig Henrik Lagerlöf (HS) uppdraget som styrelseledamot i Sunne fastighets AB.
Nu avsäger sig Henrik Lagerlöf (HS) uppdraget som styrelseledamot i Sunne fastighets AB.

Henrik Lagerlöf (HS) avsäger sig uppdraget som styrelseledamot i Sunne fastighets AB.

– Nu får det vara bra, säger han.

Den tidigare styrelsen är nu helt utbytt.

När kommunstyrelsen i Sunne sammanträdde förra veckan föreslog man till kommunfullmäktige att Henrik Lagerlöf (HS) och Anette Sätherberg (-) får sparken ur Sunne fastighets AB:s styrelse.

Bakgrunden är den turbulens som råder i Sunne fastighet AB, som bland annat handlat om det nya anställningsavtal som skrevs med vd Perra Hermansson om 36 månaders uppsägningstid i stället för tolv. Hermansson fick på tisdagen sparken av den nya styrelsen

Nu har Henrik Lagerlöf meddelat att han avsäger sig sitt uppdrag i styrelsen.

Enligt Fryksdalsbygden har Anette Sätherberg gjort samma sak.

– Nu får det vara bra. Det tar på krafterna på alla sätt och vis. Jag har kämpat och kämpat och nu vill man ändå sparka vd:n, något jag reserverade mig mot, säger Henrik Lagerlöf till NWT.

– Nu känner jag att de får som de vill. De vill ha lugn och ro eller vad jag ska kalla det för. Då tänker jag: varsågod. Det handlar inte om sakfrågor längre utan har gått så långt att andra frågor dominerar. Då tar jag mitt ansvar och så får de nya ta över och driva den här frågan vidare, med både förvaltningsavtal och Selmaprojekt.

Henrik Lagerlöf var med och beslutade om vd Perra Hermansson nya avtal för några veckor sedan. Nu har vd:n fått sparken.

– Vi ville inte att det skulle ske, säger Henrik Lagerlöf.

– Man har tydligen gjort bedömningen att man har råd att göra det när man väljer att säga upp honom. Men de anser att avtalet vi skrev är ogiltigt och vill underkänna det och att det gamla avtalet ska gälla.

Henrik Lagerlöf kommer att sitta kvar som ledamot i kommunfullmäktige.

Artikeltaggar

Henrik LagerlöfNyheterSunneSunne Fastighets AB

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.