Hoppa till huvudinnehållet

Laddad Furch på plats hos FBK – med på bussen till Frölundamatchen: ”Är redo”

Publicerad:
Dominik Furch är på plats hos Färjestad och sitter just nu på bussen till Göteborg, där FBK ikväll möter Frölunda. Foto: Solveig Voyce

Färjestads nye målvakt Dominik Furch gjorde sitt första ispass när laget hade matchvärmning innan avresa till Göteborg. Han är redo att fightas om att få vakta målet, och är med på bussen ner.

– Jag är redo, säger han.

Vem av Henrik Haukeland och Dominik Furch som vaktar kassen mot Frölunda ikväll meddelas två timmar innan nedsläpp. Men den nye FBK-målvakten är peppad och redo om och när tillfälle ges.

– Jag är redo. Jag har spelat en del matcher i Tjeckien, så jag är redo för spel, säger han efter torsdagsförmiddagens matchvärmning.

Han kom till Karlstad på onsdagskvällen och tillbringade natten på hotell. Snart anländer familjen.

– Allt är nytt här, ler Dominik. Men det är bra med match direkt så att jag kommer in i det fortare. Det är kul att vara här.

Frölundas målvaktsplan inför stormatchen mot FBK: ”100 procent rätt förberedd”

Hur skulle du beskriva dig själv för dina nya fans?

– Jag är lugn, det är det första ordet jag tänker på.

Det är nya bekantskaper som möter honom i Färjestad.

– Jag känner inga sedan tidigare, jag har mött några av dem i KHL men inte mer än så. Men det ska bli roligt, allt ser jättebra ut. Det känns alltid bra att komma till en klubb med höga ambitioner.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeySHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.