Hoppa till huvudinnehållet

FBK-löftet SHL-debuterar mot Frölunda – se honom värma upp nye målvakten

Publicerad:
Martin Johnsen värmer upp Dominik Furch under torsdagsförmiddagens matchvärmning inför avresan mot Göteborg. Foto: Solveig Voyce

På bussen till Göteborg sitter just nu en spelredo Mikael Wikstrand, nye målvakten Dominik Furch – och jättelöftet Martin Johnsen från Färjestads J20-lag.

– Vi tyckte att det är läge att han får lyftas upp, säger FBK-tränare Johan Pennerborn.

Laddad Furch på plats hos FBK – med på bussen till Frölundamatchen: ”Är redo”

VF-sporten var först att berätta att Martin Johnsen kommer att få chansen att SHL-debutera mot Frölunda.

Den 17-årige norske FBK-talangen har imponerat stort i J20-laget, där han svarat för flera riktigt vassa mål. Nu får han chansen i SHL-truppen.

– Jag har sett två matcher här hemma och det jag sett av honom och de rapporter jag får är att är vetgirig att vilja göra saker med pucken, han sticker ut där. Han har glöden. Då tyckte vi att det var läge att han får lyftas upp, säger Johan Pennerborn kort innan avresa till Göteborg.

Det har varit en del frågetecken kring lagkapten Mikael Wikstrand tidigare under veckan, efter den smäll mot låret som tvingade honom av isen under hemmapremiären mot Leksand i lördags. Nu är Wikstrand redo för spel igen och är med på bussen till Scandinavium, där Frölunda väntar klockan 19.00.

Här nedanför kan du se ett klipp från matchvärmningen, där Johnsen och nye målvakten Dominik Furch tränade tillsammans.

Frölundas målvaktsplan inför stormatchen mot FBK: ”100 procent rätt förberedd”

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrIshockeySHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.