Årets alumn: Heligt förbannad aktivist hedras av Karlstads universitet

Publicerad:
Marie Niljung blir Årets alumn 2021. Foto: Lena Richardson

Marie Niljung, ”en heligt förbannad suicidpreventionsaktivist” har utsetts till Årets alumn 2021 på Karlstads universitet.

– Vi måste krossa myterna om suicid och våga prata klarspråk, säger Marie Niljung.

Marie Niljung är känd för sitt långvariga engagemang för att förhindra självmord. Tidigare arbetade hon inom organisationen Suicide zero. Numera är hon författare, föreläsare, HR-konsult och social innovatör.

Årets alumn vid Karlstads universitet utses varje år till en tidigare student vid universitet som vågar utmana det etablerade och utforska det okända inom sitt område. Som student läste Marie Niljung, personal- och arbetslivsprogrammet på Karlstads universitet

Valet föll i år på Marie Niljung för hennes långvariga engagemang och innovationskraften i kampen för att rädda liv.

– Det är min livsmission, att ändra attityder kring psykisk ohälsa och att rädda liv. Jag blev kallad suicidpreventionsaktivist en gång, för jag är så förbannad och innerligt trött på att vi inte gör mer, säger Marie Niljung.

Årets alumn delas ut vid en examensceremoni senare i höst.

Artikeltaggar

KarlstadKarlstads universitetMarie NiljungSjälvmordSkola och utbildningSuicide ZeroVård och omsorg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare