Mordvapnen borta efter brutala mordet: ”Polisen har letat i varenda sopcontainer”

Brott & blåljus
PUBLICERAD:
En ljummen natt i maj knivmördades en 23-årig man utanför kommunhuset i Grums. På torsdag inleds rättegången mot de två misstänkta mördarna som är 18 och 19 år.

NWT:s reporter Åsa Asplid har läst hela förundersökningen och i podden NWT Krim berättar hon om 23-åringens sista dag i livet och om hur de misstänkta mördarna tros ha fått hjälp med att göra sig av med bevismaterial timmarna efter mordet.

Enligt uppgifter till polisen ska en påse med mordvapnen, offrets mobiltelefon och ett par blodiga byxor gömts i en återvinningscontainer i Grums. Men trots stora ansträngningar har påsen inte hittats.

– Polisen har letat i varenda sopcontainer i hela Grums, berättar Åsa Asplid.

Hör hela podden här:

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.