Hoppa till huvudinnehållet

Mikael J Andersson vann från favoritpositionen på Åby

Publicerad:
För andra gången på två veckor vann North Dakota och Mikael J Andersson från rygg på ledaren på Åby.
För andra gången på två veckor vann North Dakota och Mikael J Andersson från rygg på ledaren på Åby. Foto: Malin Albinsson

För två veckor sedan vann Mikael J Anderson med North Dakota på Åby.

Under onsdagskvällen blev det en ny fullträff när hon vann V86-7 på samma bana.

– Det blev som senast fast vi tog dem utvändigt den här gången, sa Andersson.

När North Dakota vann på Åby för två veckor sedan fick hon ett lopp i rygg på ledaren och avgjorde via open stretch på upploppet.

Den här gången blev det samma position då Mikael J Andersson snabbstartade till ledningen för att sedan släppa till loppets knappa favorit Kattis J.Boko. Det blev rejäl körning i loppet med 11,5 det första varvet och det passade North Dakota helt perfekt.

In på upploppet blev det fritt fram och North Dakota avgjorde lätt före Stella Nova Race med Magnus Jakobsson.

– North Dakota ska ha ett lopp i ryggar och rygg på ledaren är klockrent på Åby. Hon är väldigt fint i ordning för dagen och gjorde ett kanonlopp, sa Mikael J Andersson.

Två andra vinnare som imponerade under kvällen var Hipster Am och Sidney Celeber.

Imponerade rejält

Hipster Am, som är född i USA, smyger lite under radarn bakom de bästa fyraåringarna men i den sjätte avdelningen visade han hur bra han är.

Från ett bakspår på kort distans löste det sig bra inledningsvis när Hipster Am fick tredje par utvändigt och på den sista långsidan agerade Stefan Persson. Hipster Am gick väldigt fort när attacken sattes in, 08/700-400 meter från mål, och segern blev säker före Cambria.

– Han var väldigt bra och att få vinna lopp på det här sättet är ett kul sätt att få göra det på, sa Stefan Persson.

Sidney Celeber motsvarade sitt favoritförtroende i den sista avdelningen. Det blev dock inte ledningen som i starten innan utan nu vann han från utvändigt om ledaren. Han var inte tom i mål men travet var inte det bästa den sista biten.

V86-spelet inleddes med en favoritseger då Run to You vann. Erlend Rennesvik körde till ledningen efter 600 meter och även om Run to You var rullig stilen den sista biten vann han med säker marginal.

Övriga V86-vinnare var Joy Alissa, Crown Wise As, Succession och Andre Ward. Åtta rätt gav 37 666 kronor.

Artikeltaggar

ÅbyMagnus JakobssonMikael J AnderssonSolvallaTravV86

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.