Hoppa till huvudinnehållet

Mästare kör tre VM-tävlingar för Torsbyteam

Publicerad:
Anton Marklund är klar för tre VM-tävlingar med Hedströmteamet från Torsby.
Anton Marklund är klar för tre VM-tävlingar med Hedströmteamet från Torsby. Foto: Jacub Nitka

Han skrotade bilen i Höljes.

Nu får Anton Marklund ny chans i Hedström Motorsport och kör tre VM-tävlingar, med början på belgiska Spa under helgen.

Teamet från Torsby ställer upp med två bilar i Belgien. Anton Marklund, Europamästare 2017, gör säsongens första VM-framträdande och Anders Michalak kör sin tredje EM-deltävling.

Marklund dominerade i EM-klassen i Höljes och vann de tre första kvalen innan han råkade ut för en våldsam rullning i fjärde kvalet. Folkvagnen slogs sönder, men föraren klarade sig undan rejält omskakad.

– Jag är jätteglad att jag får chansen igen att köra efter det som hände i Höljes, det var verkligen inte på det sättet jag ville avsluta min säsong, säger Marklund.

Teamchefen själv blev trea i Riga i den bilen Marklund nu ska köra.
Teamchefen själv blev trea i Riga i den bilen Marklund nu ska köra. Foto: Jacub Nitka

28-åringen från Boliden i Västerbotten har flera VM-pallplatser 2019-2020. Nu ska han köra Hedströmteamets nya Hyundai i20, som tog teamchefen Peter Hedström till tredjeplatsen senast i Riga.

– Vi vet redan att det är en toppbil i VM och Anton är ung och hungrig, själv har jag ju kört bilen lite med hängslen och livrem, så jag ser verkligen fram mot att sätta Anton i den under tre VM-deltävlingar, säger Hedström.

Både Marklund och Michalak gjorde ett mycket lovande test i Strängnäs för en vecka sedan. Även den sistnämnde imponerade inför sista deltävlingen i EM.

– Jag skulle inte alls bli förvånad att se Anders på pallen i Belgien, säger Hedström.

43-åringen från Almunge i Uppland är ende svensk i EM-startfältet, medan Anton Marklund får sällskap i VM av bröderna Hansen och Johan Kristoffersson.

Artikeltaggar

Anton MarklundPeter HedströmRallycrossRallycross-VM

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.