Hoppa till huvudinnehållet

"En häst för de största loppen"

Publicerad:
Elitloppsdeltagaren Seismic Wave vann på tiden 10,0 i sin comeback på Färjestad.
Elitloppsdeltagaren Seismic Wave vann på tiden 10,0 i sin comeback på Färjestad. Foto: Lennart Kihlman

Det var mycket fin travsport som presenterades på ett välbesökt Färjestadstravet under måndagskvällen.

Toppinsatserna avlöste varandra i Breeders' Crown-loppen, men den som glänste mest var Elitloppsdeltagaren Seismic Wave.

– Det är en fantastisk fartkänsla att köra honom, berömde Björn Goop.

Det fanns knappt ett ledigt bord i travrestaurangen och publiken fick se Seismic Wave glänsa i sin comeback. Efter en inledningskurva i tredjespår kunde Björn Goop köra till ledningen efter ett halvvarv i en öppning på 06,2/500 meter.

Det gick sedan långsamt en bit men via 08,8/500 meter kom Seismic Wave i mål på elittiden 10,0/1 640 meter, det är bara Click Bait och Don Fanuncci Zet som varit snabbare på Färjestad i år.

– Han har inte gjort så många starter i karriären och har lite pengar på kontot med tanke på den kapacitet som han har. Seismic Wave är otroligt snabb och har haft otur med dåliga utgångslägen i de stora loppen. Det är en häst för de största loppen, sa Björn Goop.

Urtapper som tvåa

Att det inte alltid är den bästa hästen som vinner ett travlopp fick vi ett bevis för i Breeders' Crown-loppet bland de treåriga stona. Loppets favorit Isabell Cash hängde i tredjespår innan hon kom fram utvändigt om ledande Florence Ima varvet från mål.

Trots 12,6 det första varvet kopplade Isabell Cash greppet in på upploppet men den sista biten fick hon ge sig mot Chatty Kronos som fick ett smyglopp i ryggar och spelade ut speeden till slut.

Sourire Frö har haft en hel del otur på slutet men nu stämde det bättre när han vann bland de treåriga hingstarna. I en galoppfylld inledning kom Sourire Frö till ledningen och efter ett långt tempo mitt i loppet blev det en säker seger i en mycket snabb avslutning.

– Han går bra varje gång och jag körde i uttagningen till Kriteriet när vi satt fast och sämst hade varit tvåa med fritt. Det var kul att han fick visa i dag hur bra han är, det är en liten knatte men han har en otrolig inställning och teknik, sa Torbjörn Jansson.

Tangerade banrekordet

Bland de fyraåriga hingstarna imponerade Titan Yoda stort. Han fick inte vara i fred i ledningen men vann ändå enkelt på det tangerade banrekordet 11,5 över medeldistans.

– Han var fantastiskt fin och det var inte tomt i mål. Vi hade bra häst i rygg i Maesteraemon men Titan Yoda var riktigt iordningställd i dag och jag hoppas att han kan vara ännu bättre till semifinalen på Solvalla, sa Ulf Ohlsson.

Bland de fyraåriga stona blev det en skräll när Conrad Lugauer vann med Breidabliks Kahlua vann efter lopp i rygg på ledande Global Brilliance.

Torbjörn Jansson tog en dubbel på V64 genom att även vinna med Red Love Vici trots att de hade lite positionsproblem när ledande Cash stannade framför på den sista långsidan.

Men Jansson var inte framgångsrikaste kusk den här kvällen utan det blev Magnus A Djuse som tog en trippel genom att vinna med A Sniper, Ibrahimovic Sisu och Devs Dandelion i ramloppen till V64.

Artikeltaggar

Björn GoopFärjestadstravetTravUlf OhlssonV64

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.