Hoppa till huvudinnehållet

Nu har bygget av KBAB:s 62 nya lägenheter på Jakobsberg inletts

Publicerad:
KBAB ska bygga 62 nya hyresrätter på den östra delen av den nya stadsdelen Jakobsberg. På bilden ses från vänster Mikael Alpmyr, projektledare KBAB, Carin Skarman, vd KBAB, Andreas Pettersson (C), styrelseordförande KBAB och Christer Olsson, projektchef Skanska.
KBAB ska bygga 62 nya hyresrätter på den östra delen av den nya stadsdelen Jakobsberg. På bilden ses från vänster Mikael Alpmyr, projektledare KBAB, Carin Skarman, vd KBAB, Andreas Pettersson (C), styrelseordförande KBAB och Christer Olsson, projektchef Skanska. Foto: Christer Wik

Den nya stadsdelen Jakobsberg växer så det knakar. Nu har även KBAB inlett byggnationen där. På måndagen tog man spadtaget till byggandet av 62 nya hyresrätter.

– Jättespännande att få vara med och utveckla Jakobsberg, säger Carin Skarman.

Hon vd på KBAB och det kommunala bostadsbolaget är ett av flera bolag som ska bebygga den östra delen av Jakobsberg.

Under det första kvartalet 2022 är det inflyttning i HSB Värmlands två punkthus med totalt 46 bostadsrätter och en andra etapp med 48 lägenheter är redan i gång och fler planeras. Dessutom uppför Wermlands invest och Signum fastigheter 21 radhus på området.

KBAB:s två nya punkthus får fem vanliga våningar samt två indragna och totalt 62 hyresrätter.
KBAB:s två nya punkthus får fem vanliga våningar samt två indragna och totalt 62 hyresrätter. Foto: Illustration: Mondo arkitekter

Och nu har alltså KBAB tryckt på startknappen till sitt första projekt där, 62 nya hyresrätter.

– Detta är ett fantastiskt fint område både nära stan och naturen och det första vi har planerat efter en omorganisation där vi skapat en ny utvecklingsavdelning, säger KBAB:s styrelseordförande Andreas Pettersson (C).

– Ja, det är jättespännande att få vara med och utveckla Jakobsberg som blir en väldigt blandad och trevlig stadsdel.

– Här ska vi i vår första etapp bygga två hus vardera med 31 hyresrätter som blir sju våningar höga, fem vanliga och två indragna våningar. Vi satsar 135 miljoner kronor på projektet, säger Carin Skarman.

Mikael Alpmyr, projektledare KBAB, Carin Skarman, vd KBAB, Andreas Pettersson (C), styrelseordförande KBAB och Christer Olsson, projektchef Skanska tar de första spadtagen för bygget av 62 hyresrätter på östra Jakobsberg.
Mikael Alpmyr, projektledare KBAB, Carin Skarman, vd KBAB, Andreas Pettersson (C), styrelseordförande KBAB och Christer Olsson, projektchef Skanska tar de första spadtagen för bygget av 62 hyresrätter på östra Jakobsberg. Foto: Christer Wik

Skanskas projektchef Christer Olsson berättar att markarbetena drog i gång efter semestern och nu har bygget av de två flerbostadshusen inletts.

I de två husen kommer det finnas 16 stycken ettor, 24 tvåor, 18 treor och fyra femmor. Lägenheterna blir på 37-101 kvadratmeter.

– Det är roligt att kunna erbjuda lite större lägenheter. Vi vet att många barnfamiljer vill bo här, säger Andreas Pettersson.

Inflyttning blir det under första kvartalet 2023 och därefter är tanken att KBAB fortsätter med etapp två, ett 50-tal hyresrätter i två lamellhus på höjden i området där restaurangen Capiscum tidigare låg. Inflyttningen ska ske under 2025.

Byggandet av de nya flerbostadshusen är i gång. Inflyttning blir det under det första kvartalet 2023.
Byggandet av de nya flerbostadshusen är i gång. Inflyttning blir det under det första kvartalet 2023. Foto: Christer Wik

Artikeltaggar

Andreas PetterssonBostad och byggenCarin SkarmanHSBJakobsbergKBABsignum fastigheterSkanskaWermlands Invest

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.