Hoppa till huvudinnehållet

Bubbel från Byrån: Från svetsare till elitklubb

Publicerad:
Den tidigare presidenten Nicolas Sarkozy har nämligen för andra gången dömts till fängelsestraff, skriver Byrån. Foto: Rafael Yaghobzadeh/AP

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Medalj för nit och redlighet i rikets tjänst förmodas vara väldigt avlägsen, skriver Byrån.

Socialdemokraterna har kritiserats internt för att ledarskapet inte representerar partiet. Med nomineringen av Magdalena Andersson till ny partiledare får problemet nog sägas vara löst.

På samma sätt som väljarbasen bytts från LO-kollektivet till högutbildad medelklass i storstäder, går nu partiledarposten från en svetsare med erfarenhet från verkstadsgolvet till en medlem av den exklusiva Socialdemokratiska ekonomklubben på Handelshögskolan. Nu borde väl Reformisterna bli nöjda.

Ingen medalj till Hedinåklagare

Rättegången mot Karl Hedin har innehållit många turer och åklagarmissar. Alltifrån olaglig avlyssning, till försök att använda anonyma vittnen, vilket inte tillåts i den svenska rättsordningen.

Kronan på verket får nog säga vara att åklagaren väckte talan mot fel bolag, som dessutom var upplöst, och skyller felet på försvaret som inte uppmärksammat missen. Medalj för nit och redlighet i rikets tjänst förmodas vara väldigt avlägsen.

Fransk rättsstat ett föredöme

Den som oroar sig för den svenska statens förmåga att möta systemhotande brottslighet bör se rättsstaten Frankrike som ett gott exempel. Den tidigare presidenten Nicolas Sarkozy har nämligen för andra gången dömts till fängelsestraff, denna gång för att ha fuskat med kampanjfinansiering.

Franska politiker är visserligen korrupta men de åker åtminstone fast. Vive la France!

Svenska Nyhetsbyrån

Artikeltaggar

ÅklagarmyndighetenBubbel från ByrånFrankrikeHandelshögskolanKarl HedinKorruptionLOMagdalena AnderssonSigneratSocialdemokraterna