Hoppa till huvudinnehållet

Nattklubbarna efter öppningshelgen: ”Det kändes nästan olagligt”

Publicerad:

Festligt, fredligt och fullsatt.

Det blev succé när nattklubbsgolven åter kunde fyllas.

Den gångna helgen innebar återgång till det, nästan, normala när det gäller krog- och utelivet. Restriktionerna som funnits under nästan 18 månader är så gott som borta.

Det innebar att nattklubbar och konserter åter kunde hållas utan tak för antalet på dansgolvet eller i publiken.

Men gick det som planerat där ”ute i svängen”?

– Det blev bättre än vi trott, säger Malin Lundberg, driftchef på Nöjesfabriken.

Malin Lundberg är driftchef på Nöjesfabriken i Karlstad och hon är nöjd med hur den gångna helgen förlöpte. Såväl polis och kommun var nöjda vid sina tillsynsbesök. Och publiken hade kul.
Malin Lundberg är driftchef på Nöjesfabriken i Karlstad och hon är nöjd med hur den gångna helgen förlöpte. Såväl polis och kommun var nöjda vid sina tillsynsbesök. Och publiken hade kul. Foto: Tommy Andersson

Hur då?

– När lättnaderna presenterades på presskonferensen så var det med såväl glädje som skräckblandad förtjusning. Som hur ska vi få tag i folk?

Nöjesfabriken ordnar speeddejting – för att hitta personal

NWT har berättat om såväl svårigheterna för restauranger att hitta personal efter pandemin som när Nöjesfabriken gjorde anställningsintervjuer i sann speeddating-anda.

– Det gick jättebra så vi var överbemannade första helgen, säger Malin Lundberg.

Under helgen var det såväl konsert som nattklubb på Nöjesfabriken. På frågan om det syntes att pandemin finns kvar i gästernas medvetande säger Malin Lundberg att det hade lite med åldern att göra.

– De som var på hårdrockskonserten var lite äldre och höll avstånd, med de unga stod tätt och kramades, men samtidigt så kom de i sina små grupper.

Handsprit fanns det gott om i Nöjesfabrikens lokaler under helgen. ”Många sprang fram och blaskade av sig”, säger driftchefen Malin Lundberg.
Handsprit fanns det gott om i Nöjesfabrikens lokaler under helgen. ”Många sprang fram och blaskade av sig”, säger driftchefen Malin Lundberg. Foto: Erik Simander/TT

Lördagens nattklubb lockade runt 1 400 besökare.

– Det kändes nästan olagligt, säger hon och skrattar. Men det gick bra, de dansade, hade roligt och det var inget tjafs. Och även om vi hade öppet till 03 så var det folk som gick och hämtade jackan vid 02. Så den vanan satt i.

– Vi hade många som aldrig varit på klubb, inte fått ha en studentuppvaktning, inte åka flak.

På Koriander körde man nattklubb under tre kvällar.

– Det var roligt, trevligt och inga stökigheter. En lyckad helg, säger nattklubbschefen Mattias Rågfors.

Kunde folk bete sig?

– Det jag upplevde var att man var glad att kunna dansa igen, efter 18 månader. Det fanns en lycka över att få släppa loss, kunna träffas igen och kunna dansa.

Så här såg det ut på Korianders dansgolv sent på torsdagskvällen.
Så här såg det ut på Korianders dansgolv sent på torsdagskvällen. Foto: Lisa Olaison

På frågan om beteendet på dansgolven och i nattlivsmiljön kommer ändras efter pandemin svarar Mattias Rågfors:

– Något annorlunda beteende kommer, men hur det ser ut vågar jag inte svara på. Det är för tidigt.

BILDEXTRA – Allt från den galna festnatten: ”18 månader! Nu får vi dansa igen”

Märkte ni att folk fortfarande hade pandemin i tankarna?

– Gästerna är med på de restriktioner som finns och har funnits och jag upplever inte att de tycker att det är ett problem. Vi fortsätter jobba utifrån de lagar och regler som finns och följer dem.

Polisiärt var det också en relativt lugn helg.

– En del fylla, bråk och slagsmål, men det har varit lugnt när det gäller högprioriterade ärenden, sa Jens auf der Heide, vakthavande befäl vid polisen i region Bergslagen, till NWT på söndagsmorgonen.

Artikeltaggar

Jens auf der HeideKarlstadKorianderMalin LundbergMattias RågforsNöjesfabrikenNyheter

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.