Hoppa till huvudinnehållet

Jakobsson om Furchs roll – och vad värvningen innebär för Haukeland och Eliasson

Publicerad:
Peter Jakobsson berättar om hur Färjestad tänker framåt med Jesper Eliasson efter värvningen av Dominik Furch.
Peter Jakobsson berättar om hur Färjestad tänker framåt med Jesper Eliasson efter värvningen av Dominik Furch. Foto: Fredrik Erlandsson

I slutet av förra veckan lades de sista pusselbitarna på plats och på söndagen presenterade Färjestad målvakten Dominik Furch.

FBK:s general manager berättar om hur det hela gick till och vad värvningen betyder för Henrik Haukeland och Jesper Eliasson.

Bortvald av FBK – nu väntar osäker framtid: ”Klart att det svider”

Det är ingen ”första bästa”-lösning som presenterades i helgen. Peter Jakobsson berättar att han spanat på Furch även tidigare.

– Vi vet att han gjorde det bra när han var i Örebro och han har varit en duktig hockeymålvakt även i KHL. Eftersom han har varit i SHL har vi haft ett öga på honom. Under försäsongen dök det upp att han inte hade kontrakt. Han skrev ett korttidskontrakt med Pilsen, och tanken var att han kanske skulle tillbaka till KHL. Men när det fylldes på där fick han titta på andra alternativ. Vi har haft spaning på honom en tid, säger Färjestads GM.

Nu ska han och Henrik Haukeland tävla om spaden.

– Det är människor vi jobbar med och det är alltid jobbigt att ha sådana samtal som jag nu har med Henrik och Jesper. Jesper sitter vi med nu, vi vill hitta ett bra ställe för honom att bli utlånad till.

Är det Hockeyallsvenskan ni tittar på då?

– Det viktigaste är att han får spela matcher, säger Jakobsson. Hockeyallsvenskan är ett väldigt bra alternativ. Han ska inte hamna någonstans där han blir sittande och inte får spela. Det viktigaste för en såpass ung kille är att han får spela.

Furch klar för Färjestad

Han fortsätter:

– Det är unga killar, det brinner i ögonen på Henrik och Jesper och de är lyckliga över att vara här och spela hockey. Sen kommer man och vrider ner den lågan. Det är ett jobbigt besked att ge. Det är aldrig roligt när det blir såhär, men vi jobbar med den yttersta eliten och det blir såna här beslut emellanåt. Vi ska göra allt vi kan för att hjälpa till på bästa sätt med Jesper.

Planen är att den nye målvakten anländer till Karlstad på onsdag kväll och att han kommer att vara med på isen första gången när laget kör värmning innan avresa mot Göteborg.

Artikeltaggar

Dominik FurchFärjestad BK HerrHenrik HaukelandIshockeyJesper EliassonSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.