Insändare: ”Förfina den återvinning som redan sker”

Insändare
PUBLICERAD:
Greta Thunbergs "Fridays for Future" har visat att ungdomarna är beredda att kämpa för framtiden, men nu måste alla vara beredda att hjälpa till, tycker insändarskribenten.
Foto: Markus Schreiber
Coronakrisen har gett oss ett tillfälle att pröva på hur det är att leva med förändrade villkor. Detta ger oss samtidigt en chans att rusta oss för det som skulle kunna bli - en ljusare framtid.

Framförallt måste vi lära oss att återvinna, och återanvända material i stället för att gräva nya gruvor och skövla den natur som bland annat förser oss med mat och kläder. Vi har klarat glasåtervinning i 30 år.

Att förfina den återvinning som redan sker kan inte vara en omöjlighet.

På tv har man visat avancerad forskning som bland annat skapade något sorts glas av citrusskal. Nog skulle vi väl vara beredda att återvinna våra citronskal om det skulle vara aktuellt?

Storbritannien har för närvarande brist på varor som fraktas med lastbil. Det betyder att vi både måste se till att stötta det lokala för att minska transporter och stärka mångfalden då det gäller utbildning.

Prylar från Kina är kanske billigare, men utsläppen som produktion och transport ger drabbar även oss i slutänden. Dessutom förlorar vi på sikt värdefull yrkeskompetens.

Gretas "Fridays for future" har visat att ungdomarna är beredda att kämpa för framtiden, men nu måste alla vara beredda att hjälpa till.

Mormor

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.