Hoppa till huvudinnehållet

Stor dramatik när Karlstad spelade lika: ”Blir jäkligt hårt straffade”

Publicerad:
Sebastian Degeryd och hans Karlstad spelade 6–6 borta mot Malmö. Arkivbild
Sebastian Degeryd och hans Karlstad spelade 6–6 borta mot Malmö. Arkivbild Foto: Lisa Olaison

Karlstads herrar åkte ner till Malmö och fick med sig en poäng hem till Värmland. Matchen svängde fram och tillbaka flertalet gånger men slutade 6–6 även efter att förlängningen spelats klart.

Senaste veckorna för Karlstad IBF:s herrlag har kantats av flertalet avhopp bland nyckelspelare. Nye tränaren Peter Nordström har med andra ord haft en turbulent start på det nya uppdraget.

Under söndagen begav sig värmlänningarna ner mot Skåne för säsongens tredje match i allsvenskan södra. Denna gång var det Malmö som stod på den andra planhalvan. Bortalaget startade matchen helt klart bäst och lyckades trycka in två bollar. Johan Palmqvist spräckte nollan och därefter var det Andre Lundgren som skrev in sig i målprotokollet.

– Vi var helt överlägsna, Malmö hade knappt ett skott första tio, säger tränare Peter Nordström.

Svängig historia

Skåningarna vaknade efter målen till liv och hann både reducera och kvittera innan periodpausen.

Period två blev inte fullt lika målglad. Drygt åtta minuter in i perioden passade debutanten William Cerwall fram Anton Vestlund som satte dit 2–3 till Karlstad. Glädjen var dock kortvarig eftersom kvitteringen från Malmö kom bara tre minuter senare.

3–3 inför sista perioden och vilken period vi fick. Skåningarna lyckas på något sätt göra två mål och gick därmed upp i ledning 5–3 med mindre än sju minuter kvar.

– Vi går bort oss och vi blir jäkligt hårt straffade. Jag tycker vi borde leda med ett par bollar redan, säger Nordström.

Vid underläge 3–5 tog tränare Nordström time-out och vilken utdelning det gav. Först satte Johan Uhlin dit reduceringen till 4–5. Kort därefter kvitterade Robin Lennartson och med cirka en minut kvar av matchen tryckte Anton Vestlund in ledningsmålet.

– Vi spelar riktigt bra men Malmö är bra defensivt. Jag tror inte jag sett något lag täcka så mycket skott som Malmö gjorde idag.

Tre sekunder från seger

Det såg länge ut som att Nordström och hans mannar skulle få plocka med sig alla tre poäng men med blott tre sekunder kvar av matchen kom kvitteringen.

– Man tror ju inte att det är sant. Jag kan inte förstå hur vi inte redan då ledde med ett par bollar. Vi var riktigt bra men fick inte in bollen.

Väl i förlängningen lyckades inte något av lagen göra mål och vardera lag fick nöja sig med en poäng.

De avhoppande spelarna och skadade Tom Colling var inget tränare Nordström ville adressera

– Jag bryr mig bara om de spelare som är med oss idag. Försvinner det spelare kommer nya spelare kliva fram, det är så det funkar.

Artikeltaggar

InnebandyKarlstad IBF HerrPeter Nordström

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.