Hoppa till huvudinnehållet

Linda Larsson utmanar i backen – igen

Publicerad:
Linda Larsson (S) med flera samlade in pengar till kvinnjouren genom att springa i Bryngfjordsbacken.
Linda Larsson (S) med flera samlade in pengar till kvinnjouren genom att springa i Bryngfjordsbacken. Foto: Lisa Olaison

Förra året samlade de in 128 000 till Alla kvinnors hus - genom att springa sponsrade upp och nerför Bryngfjordsbacken motsvarande höjden av Kebnekaise.

Nu är det dags igen.

– Efter förra årets evenemang hörde många av sig och ville göra om det. Så lördag den 9 oktober är det dags igen att samlas vid Bryngfjordsbacken klockan 8.30.

Det säger Linda Larsson (S), kommunalråd i opposition i Karlstad som verkar ha startat en tradition tillsammans med sina träningskompisar och alla andra som ville hänga på.

Utmaningen är alltså att springa eller gå de 34 varven upp och och nerför Bryngfjordsbacken som motsvarar höjden av Kebnekaise. Eller så många varv man vill och kan.

Linda Larsson: "Jag kan knappt röra mig idag"

Företag och privatpersoner sponsrar löparna eller gångarna med 10 kronor eller mer per varv och på så vis samlas pengarna in.

– Pengarna går i år direkt till Rädda barnen för att göra det bättre för de barn som har det svårt i Karlstad och Värmland och vi har redan en del sponsorer på plats, säger Linda Larsson.

– Alla som vill komma är välkomna, ingen föranmälan krävs. Man måste inte gå 34 varv. Det är bara att dyka upp och bestämma själv hur många varv man vill gå. Målet är att så många som möjligt kommer sen är insamlingen bara en bonus. Syftet är att på ett kul sätt bidra till folkhälsan, säger Linda Larsson.

Artikeltaggar

KarlstadLinda LarssonMotion och hälsaRädda Barnen

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.