Krönika: Överdos i värmländsk glädjeyra – sen kom käftsmällarna

Ishockey
PUBLICERAD:
Ibland behövs det inte så jäkla mycket analys, det här var känslornas kväll på alla sätt. Matchen blev något sekundär när ögonblicket alla längtat efter dök upp.

Det hade väntats och längtats - länge.

Till slut var vi äntligen framme vid Färjestads hemmapremiär med en fullsatt hemmaborg.

Det började också lovande.

Redan i bilen till arenan kunde man känna bengalröken från supportermarschen hela vägen upp till E18. När vi närmade oss nedsläpp var det fullständig extas i hallen.

Och här måste jag erkänna att man rycktes med rejält.

Man ska, som journalist, hålla sig neutral. Men när 8000 värmlänningar bjöd på ett kollektivt glädjerus, Oscar Magnusson dunkade ut Torparrock från ståplats och hela arenan sjöng med i På den sköld du klär var det gåshud både här och där.

Jag har aldrig varit med om en liknande överdos i allt värmländskt och det var ruggigt häftigt.

Tankarna om hur stor tatueringen med vargen, landskapskartan och koordinaterna till barndomshemmet i Skåre egentligen skulle bli hann dock knappt ta fart innan matchen började och Leksand tryckte upp en svettig hockeyhandske i ansiktet på alla i arenan.

Gästerna smällde in dubbla käftsmällar och la en blöt filt över stämningen. FBK hade två ramträffar men var nog, även om ingen skulle erkänna det, lite för tagna av situationen.

Värmlänningarna kom dock tillbaka och gjorde match av det men det var ändå Leksand som drog det längsta strået.

Trots förlusten tror jag de flesta i arenan hade en fantastisk kväll och det är svårt att sätta ord på vad det här betyder för många. Kollega Solveig Voyce minglade i arenan innan matchen och det var hela känslospektrat från tårar till vild okontrollerad glädje.

Det är rörande att se vad idrotten kan betyda och det känns ruskigt kul att vi äntligen är igång på riktigt.

Sammanfattningsvis: värmländsk förlust men 8250 vinnare på läktaren!

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.