Hoppa till huvudinnehållet

Värmländsk skådis i Oscarsbidrag

Publicerad:
Lisa Carlehed gör rollen som Kristina i ”Utvandrarna”. Här en bild från inspelningen.
Lisa Carlehed gör rollen som Kristina i ”Utvandrarna”. Här en bild från inspelningen. Foto: Carl Edlom

Den 27 mars går den 94:e upplagan av Oscarsgalan av stapeln i Los Angeles. Nu har den svenska Oscarskommittén utsett de tre filmer som tävlar om att bli Sveriges bidrag till kategorin Bästa internationella film.

Bland filmerna finns "Utvandrarna", nytolkningen av Vilhelm Mobergs roman där värmländska Lisa Carlehed spelar huvudrollen som Kristina. Rollen som Karl-Oskar görs av Gustaf Skarsgård och filmen är regisserad av Erik Poppe.

I en tidigare intervju med NWT berättar Lisa Carlehed om sin roll:

"Jag hoppas att Kristina blir en varm och kärleksfull karaktär i min tappning. Kristina är också en väldigt stark person, hon står vid sina åsikter och tankar. Hon drivs av att göra det rätta. Mitt fokus kommer att ligga på Kristinas oerhörda kärlek till Karl Oskar, till sina barn och föräldrar."

NWT besöker inspelningen av "Utvandrarna": "Den här filmen innehåller allt"

”Utvandrarna” får biopremiär den 25 december. De två andra nominerade filmerna är "Clara Sola" och "Tigrar" och vilken film som får representera Sverige meddelas den 21 oktober.

Artikeltaggar

FilmLisa CarlehedLos AngelesNöje/KulturNWTOscarsgalanVilhelm Moberg

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.