Hoppa till huvudinnehållet

Tre häktade för åldringsbrott i Värmland

Publicerad:
Arkivbilder.

Tre personer har häktats under fredagen på sannolika skäl misstänkta för flera åldringsbrott kopplade till Hammarö, Kristinehamn och Karlskoga.

Under fredagen kunde polisen rapportera att efter spaningsarbete utfört av Kristinehamns polis med stöd av Skaraborg och Skåne har man kunnat lokalisera tre personer som på sannolika skäl misstänks för att ha utfört flera åldringsbrott som NWT tidigare har skrivit om. De tre ska vara hemmahörande i södra Sverige. Brotten ska ha skett i början av september och det ska handla om totalt två på Hammarö, ett i Kristinehamn och ett i Karlskoga.

– De ska ha knackat på hos personer och påstått att de ska utföra arbete, sedan ska de ha tagit klockor, smycken och bankomatkort, säger Gabriel Henning, presstalesperson på polisen i region Bergslagen.

Personerna sitter häktade i Karlstad och utredningen kommer att skötas från polisregion Bergslagen. Polisen arbetar även med att koppla ihop stöldgodset med de målsägare som finns.

Polisen har även sett att liknande brott skett på andra platser i Sverige.

Polisen varnar – stöldliga riktar sig mot äldre: ”Väldigt brottsaktiva personer”

Artikeltaggar

ÅldringsbrottBrott & blåljusVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.