Hoppa till huvudinnehållet

Pingstkyrkan skänker dagskassa till Världens Barn

Publicerad:
Kristina Stenmark, biträdande föreståndare  med Ronny Sjögren föreståndare för Pingstkyrkan second hand Kristinehamn plockar fram leksaker.
Kristina Stenmark, biträdande föreståndare med Ronny Sjögren föreståndare för Pingstkyrkan second hand Kristinehamn plockar fram leksaker. Foto: Maiken Kettil Schough

På lördag kommer hela dagskassan från second hand-butikens försäljning som sker under dagen att skänkas oavkortat till insamlingen för Världens Barn.

– Vi hoppas på att vi kan få ihop 45 000 kronor, säger butikens föreståndare Ronny Sjögren, som tillägger att han hoppas på att det blir mer än så.

Pingstkyrkan har under många år skänkt pengar till insamlingen men inte på det här sättet. Insamlingen har som i övriga landet även skett under veckan i butiken.

– Vi tycker att det är fantastiskt att få vara delaktiga. Barn är just nu, som alltid, en viktig fråga. Därför sa vi att vi ger hela dagskassan, säger Ronny.

Hoppas på rekord

I fokus för Världens Barn i år är att 168 miljoner barn inte har gått i skola på över ett år som följd av pandemin. Många av barnen riskerar att inte komma tillbaka till skolan.

– Vi hoppas på att det blir ordentlig ruljans så att det blir rekord, säger Ronny.

Nu förbereds varor som ska stå på ett särskilt bord i butiken under lördagen.

– Det kommer att finns tolv varor som kunden betalar dubbelt för. Så kostar en grej 100 kronor i vanliga fall är priset nu 200 istället, berättar Ronny.

Tanken är att det ska vara ett roligt sätt för kunderna att bidra på.

På lördag kommer butiken ha ett bord där kunder kan betala dubbelt för tolv varor.
På lördag kommer butiken ha ett bord där kunder kan betala dubbelt för tolv varor. Foto: Maiken Kettil Schough

Om målet kommer kunna nås beror på vad butiken har hunnit få in under veckan. Det pågår stora förberedelser i butiken inför lördag.

– Vi jobbar mycket med att göra det så fint och fräscht som möjligt inför lördag, säger Kristina Stenmark, biträdande föreståndare.

När dagpersonalen går hem kommer en grupp volontärer och tar över.

– Det är en grupp på sju till åtta pensionärer som gör ett jättejobb med allt porslin som ska diskas, säger Kristina.

Ronny och Kristina förbereder ett bord med fokus på leksaker inför lördag eftersom Världens Barn just handlar om barn. Leksakerna som läggs på bordet är prydligt inpackade i plastpåsar.

– Det är ett par som får hem leksakerna och som tvättar och packar allt innan vi får tillbaka dem, berättar Ronny.

Lätt att ge

Vid kassorna finns bössor för den som vill skänka men även Swish.

– Vi brukar inte ha Swish-betalning men har skaffat det särskilt för lördag, säger Ronny Sjögren, allt för att det ska vara så lätt att ge som möjligt.

Insamlingsbössor finns vid kassorna men det går också att skänka via Swish.
Insamlingsbössor finns vid kassorna men det går också att skänka via Swish. Foto: Maiken Kettil Schough

Artikeltaggar

Fritid och livsstilPingstkyrkanRonny SjögrenSecondhandVärldens Barn

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.