Insändare: Bjud in till halloweenfest på Stora torget!

Insändare
PUBLICERAD:
Insändarskribenten föreslår att Karlstads kommun bjuder in till en tävling i audio visual 3D mapping med tema skräckfilm på rådhusbyggnaden.
Foto: Stig Adolfsson
Vi föreslår att Karlstad kommun bjuder in till en tävling i audio visual 3D mapping med tema skräckfilm på rådhusbyggnaden. Bidragen kan hämta inspiration ur scener från kända skräckfilmer eller bestå av nyskapat material.

För den intresserade så kan Kernel festival i italienska Monza vara värt att "googla" i sammanhanget. I korthet så kan vårt förslag beskrivas som något som liknar det bildspel som Värmland Opera har på sin fasad inför jul.

Det är dags att värmlänningarna kan se fram emot ett rejält firande utomhus med anledning av att pandemins grepp avtar. Med tanke på hur värmlänningarna agerat under pandemin så har den absoluta majoriteten verkligen gjort sig förtjänt av ett riktigt firande på torget med nöjen, mat och dryck.

Ett firande kan både ses som starten på något nytt, men också en hyllning till alla de som utan undantag oförtjänt fick betala med sitt liv i denna hälsokatastrof. Ett sätt för oss andra att visa att vi inte glömt bort alla de som inte längre finns kvar hos sina nära och kära. Eller de familjer som drabbats av ett dödsfall eller svårligen på annat sätt. Vem vet, kanske detta kan bli ett återkommande Halloweenevent likt festivalen i Monza?

Givetvis uppmanas Värmlands övriga kommuner att även de belöna sina invånare med ett storslaget firande. I synnerhet de kommuner vars kommunalråd slagit sig för bröstet i NWT:s reportage/utfrågning om att kommunen där de själva verkar har god ekonomi.

Mot ljusare tider!

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.