Exallsvenske Karlstadsspelaren inför toppmötet med BP: ”Vi kan slå alla”

Publicerad:
Jacob Ericsson stormar fram på sin vänsterkant. Nu ska han försöka dyrka upp BP med sina inlägg. Foto: Tommy Andersson

En skönhetsfläck senast.

Men Karlstad Fotboll är likväl så här långt höstens lag i Norrettan.

Nu står de blåsvarta inför en av de större uppgifterna i den unga föreningens historia. Serieledande BP kommer till Tingvalla för en toppmatch.

– Vi kan slå alla lag i den här serien, säger exallsvenske Jacob Ericsson.

Sedan division 1 Norra startade om i augusti har ett lag stuckit ut. Karlstad Fotboll har tagit 16 poäng av 21 möjliga.

Inget annat lag har tagit fler poäng under den här perioden och KF har mot alla odds skaffat sig läge att utmana om den andraplats som ger kval till Superettan.

Men för att nå hela vägen har värmlänningarna knappast råd med något annat än att fortsätta stapla trepoängare på varandra. Den mållösa matchen mot Hudiksvall senast var inte nyttig då serietvåan Sandviken ånyo utökade avståndet.

Nu kommer seriesuveränen Brommapojkarna till Tingvalla - kanske den största matchen i Karlstad Fotbolls korta historia.

– En väldigt kul match att spela. Vi håller på att bygga något, föreningen växer och blir starkare, det är mycket på gång och det här samverkansprojektet med ungdomar tycker jag är riktigt bra. Vi i truppen känner dessutom att vi kan slå alla lag i den här serien, säger hemvändaren Jacob Ericsson.

Som har statistik på att han var en av allsvenskans allra bästa servitörer av inlägg när han spelade i Falkenberg (högst antal med rätt adress 2019). Och han har fortsatt att mata in sina patenterade bollar från vänster även på hemmaplan.

– När jag kom in i laget spelade jag centralt. Nu är jag ute på min vänsterkant igen och den kan jag utantill, det är där jag haft min karriär. Och jag gillar att komma i offensiva räder och slå inläggen, säger 28-åringen.

Chovanie Amatkarijo (till vänster) och Isaac Boye Edegware är KF:s bästa målskyttar så här långt. Den senare är nu helt återställd efter sin axelskada.
Chovanie Amatkarijo (till vänster) och Isaac Boye Edegware är KF:s bästa målskyttar så här långt. Den senare är nu helt återställd efter sin axelskada. Foto: Tommy Andersson

Brommapojkarna såg ut att ha avgjort serien redan när sommaren övergick i höst. Men BP-motorn har inte varit fullt lika väloljad på senare tid och seriesegern är ännu inte i hamn.

– De är riktigt bra, spelar teknisk och offensiv fotboll precis som BP brukar göra. Jag tror inte vi behöver vara rädda för att de parkerar bussen, som flera andra lag brukar göra mot oss, säger Jacob Ericsson.

Och fortsätter:

– De måste vara starka för att slå oss på Tingvalla. Gräset håller allsvensk klass och vi kommer till spel med sju raka hemmasegrar. Vi tror på det här.

Enligt tränaren Kostas Panagopoulos är det ett frågetecken för mittbacken Stefan Zarkovics medverkan. I övrigt är alla tillgängliga.

– Isaac Boye är tillbaka på allvar efter sin skada.

Matchen spelas på söndag.

Hösttabell för topplagen efter sju matcher

1. Karlstad Fotboll: 16 poäng, 18-6 (målskillnad).

2 Brommapojkarna: 14 poäng, 13-5.

3. Dalkurd: 14 poäng, 13-8.

4. Sandviken: 11 poäng, 10-7.

5. Umeå: 7 poäng, 9-13.

Artikeltaggar

Chovanie AmatkarijoEttan norraFotbollIF BrommapojkarnaIF Karlstad FotbollIsaac Boye EdegwareJacob EricssonKostas Panagopoulos

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare