Hoppa till huvudinnehållet

”Micke J” vann i Örebro

Publicerad:
Foto: Bela Szandelszky

Örebro var en av torsdagskvällens saxbanor och därifrån kan vi notera en värmländsk kuskseger.

Den fixade Mikael J Andersson med Eric Martinssons Indian Spice som därmed i karriärens tredje start, efter att ha varit tvåa vid de tidigare starterna, vann sitt första lopp. Ekipaget övertog spets i första kurvan och när man fick trava första varvet i lågt tempo så blev det en säker seger.

– Det hade nog varit bättre om någon utvändigt hade satt upp tempot för hon springer bara och väntar in de övriga, kommenterade Andersson i segerintervjun efter årets 33:e kuskseger.

Segertiden för Axevallahästen blev 18,3 över medeldistans och prischecken var fina 40 000 kronor.

Björn Goop som själv tävlade på Åby hade skickat en trio hästar till Närkebanan och kunde räkna in ett andrapris för The Eagle efter en fin insats från dubbla tillägg. Ulf Ohlsson som körde Björns hästar och blev också trea med Whisperings Hills i det lopp som vanns av Indian Spice.

Tom Horpestad gästade med Carlos Symphony som blev tvåa i ett P22-lopp efter en bra långspurt.

Artikeltaggar

Björn GoopMikael J AnderssonTrav

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.