Hoppa till huvudinnehållet

Insändare: Trafikpolis i stället för trafikljus, ibland?

Publicerad:
Kommer ni ihåg när det fanns trafikpoliser i korsningarna när det behövdes, undrar insändarskribenten.
Kommer ni ihåg när det fanns trafikpoliser i korsningarna när det behövdes, undrar insändarskribenten. Foto: TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Lite frustrerande att tisdagen den 28 september passera över bron Hamngatan-Älvgatan-Klarabergsgatan i Karlstad vid 15:30-tiden och ha turen att vistas i min bil i riktning mot Hamngatan och Karlstad C, när biltrafiken från Centralsjukhuset inte kan ta sig fram på grund av att trafikljusen inte fungerar.

Jag passerar utan problem. Tekniken kan gå ner och vi ska klara oss vid kriser. Det här är ingen större kris om inte utryckningsfordon behöver komma fram.

Att vid denna upplevelse även ha sällskap av tre polisbussar-/bilar gjorde inte saken bättre då de i lugn takt passerar korsningen med en kö från CSK så långt ögat når.

Polisen är mina idoler och har mycket att stå i och måste som vi alla prioritera sina arbetsuppgifter, men... Kommer ni ihåg när det fanns trafikpoliser i korsningarna när det behövdes? Jamen, någon av de tre besättningarna kunde ha klivit ur sina bilar och dirigerat trafiken? Antagligen var dessa besättningar på väg på ett annat uppdrag så ni ”street cops” är fortfarande mina idoler.

Tur att ingen olycka hände och att vi Karlstadsbor håller ut!

Blåljus

Artikeltaggar

BiltrafikInsändareKarlstadPolisenTrafikpolis