Hoppa till huvudinnehållet

VD-avtalet: ”Beslut har fattats med tanke på bolagets bästa”

Publicerad:
Björn Gillberg HS) reserverade sig mot kommunstyrelsens beslut om SFAB:s ledamöter.
Björn Gillberg HS) reserverade sig mot kommunstyrelsens beslut om SFAB:s ledamöter. Foto: Fredrik Karlsson

Björn Gillberg (Hela Sunne) och Lars-Gunnar Johnson (V) reserverade sig mot kommunstyrelsens förslag: att entlediga två ledamöter i Sunne fastighetsbolag. Nu ger Gillberg och Johnson sin syn på saken.

Björn Gillberg (HS) och Lars-Gunnar Johnson (V) var de som reserverade sig mot kommunstyrelsens förslag till kommunfullmäktige: att entlediga Henrik Lagerlöf (HS) och Anette Sätherberg (-) från styrelsen i Sunne fastighetsbolag AB:

Björn Gillberg skickar ett mejl efter NWT:s publicering och bifogar reservationen, som inte inte kom med då NWT skrev artikeln, som baseras på uttalanden från kommunstyrelsens ordförande Kristina Lundberg (C).

KS förslag: sparka ledamöter ur Sunne fastighetsbolags styrelse

”Vi reserverar oss mot kommunstyrelsens förslag till KF att pröva förtroendet för SFAB:s styrelseledamöter Henrik Lagerlöf och Anette Sätherberg. De två ledamöterna har sedan flera år tillbaka på ett förtjänstfullt sätt, tillsammans med bolagets nuvarande och tidigare VD och tillsammans med Moderaternas tvenne styrelseledamöter, medverkat till, att fastighetsbolaget fått ordning på sin ekonomi.

Lagerlöfs och Sätherbergs beslut, att tillsammans med Per Vitalis (S) förlänga uppsägningstiden för SFAB:s vd till trettiosex månader, vid uppsägning från bolagets sida, har enkom fattats med tanke på bolagets bästa.

De tre ville därigenom förhindra ett utan saklig grund byte av vd, när bolaget är involverat i kommunens största byggprojekt i moderna tid, d.v.s. 200-miljoners projektet Selma. Bolagets vd har därtill, på ett framgångsrikt sätt, lett bolaget från förluster till positiva resultat. Grund för att avskeda honom saknas.

Ett avskedande skulle i nuet resulterat i mycket kostsamma förseningar av projektet i avvaktan på, att ny vd anställs. Ett fjärde byte av SFAB:s vd inom tre år gagnar inte bolaget”.

Artikeltaggar

Anette SätherbergBjörn GillbergHenrik LagerlöfLars-Gunnar JohnsonNyheterPerra HermanssonSunneSunne Fastighets ABSunne kommun

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.