Hoppa till huvudinnehållet

Replik: Region Värmland har inte tagit ställning

Publicerad:
För tydlighetens skull bör det dock sägas att förstudien om ett kulturhus inte genomförs på uppdrag av Region Värmland, utan med projektstöd från regionen, skriver Ulf Nordström.
För tydlighetens skull bör det dock sägas att förstudien om ett kulturhus inte genomförs på uppdrag av Region Värmland, utan med projektstöd från regionen, skriver Ulf Nordström. Foto: Mikael Lindblom

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Region Värmland har inte tagit ställning till om eller hur ett kulturhus skulle kunna skapas och drivas, men vi ser fram emot resultatet av förstudien, skriver Ulf Nordström.

Svar till Louise Alvarsson och Malin Edgren (NWT 22/9).

Det är glädjande att se det stora engagemang som finns när det gäller förbättrade produktionsmöjligheter för professionella kulturskapare. För tydlighetens skull bör det dock sägas att förstudien om ett kulturhus inte genomförs på uppdrag av Region Värmland, utan med projektstöd från regionen.

Så skriver du en debattartikel

Region Värmland har inte tagit ställning till om eller hur ett kulturhus skulle kunna skapas och drivas, men vi ser fram emot resultatet av förstudien och kommer självfallet att ha en fortsatt dialog med de professionella kulturskaparna, deras organisationer, kommunerna och andra parter om behov och möjligheter.

Coronapandemin har satt fokus på kultursektorns sårbarhet, och inte minst kulturskaparnas utsatthet. Utan verksamma kulturskapare skulle vi förstås inte ha särskilt mycket ny kultur att ta del av, så det är definitivt centrala frågor som föreningen Touché – Sound & Movement Collective nu tagit sig an. Ju fler som gör sin röst hörd, inom en bredd av konstområden, desto bättre kommer deras underlag att bli.

Ulf Nordström

Kulturchef, Region Värmland

Artikeltaggar

DebattLouise AlvarssonMalin EdgrenRegion VärmlandUlf Nordström