Jacob Nilsson korsbandsskadad: ”Jag hade ju något bra på gång”

Publicerad:
Jacob Nilsson missar enligt initiala uppgifter sex veckor med en korsbansskada. Foto: MICHAEL ERICHSEN

Jacob Nilsson lämnade Färjestad för Frölunda efter att det blivit för trångt i laget. Nu tvingas han till ett längre uppehåll.

– Fokus från och med nu är att komma tillbaka starkare än någonsin och så snabbt som möjligt, säger han till Frölundas hemsida.

Trots extremt lång väntan – FBK-motståndaren säljer inte ut arenanNytt avsnitt av NWT Istid – hemligheterna från FBK-bussen

Succéstarten i Frölunda kom till ett abrupt slut i måndags – Jacob Nilsson klev av träningen och det såg allt annat än bra ut. Enligt sajten Rakapuckar.com krockade Nilsson med en lagkamrat under en övning och hade svårt att resa sig upp.

På onsdagsförmiddagen kom domen.

En korsbandsskada i knät kommer hålla Nilsson borta från spel i åtminstone sex veckor.

– I går var det jättetungt, jag var på botten, jag hade ju något bra på gång. Nu är det som det är och fokus från och med nu är att komma tillbaka starkare än någonsin och så snabbt som möjligt. Jag får göra det bästa av situationen och bidra med det jag kan till laget”, säger Jacob Nilsson.

Knät kommer att opereras. Nilsson har inlett med 3+1 på de fem matcher han gjort för Frölunda i SHL, i CHL har han hittills stått för 1+1 på fyra matcher.

Artikeltaggar

Färjestad BK HerrFrölunda IndiansIshockeyJacob NilssonSHL

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare