Insändare: Landsbygdsbor får finna sig i sämre service

Insändare
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
”Ett hål i Hornsgatan på Söder kan drabba 100 000-tals resenärer per vecka så det är väl ändå rätt naturligt att detta åtgärdas lite snabbare än en grusväg i norra Värmland?” skriver insändarskribenten.
Foto: "Anders Hanson"
Kan man verkligen förvänta sig samma service oavsett var man bor i vårt avlånga land? Jag vare sig tror eller tycker det. Bor man i glesbygd får man nog förvänta sig att vissa saker kan ta lite längre tid eller kanske till och med inte kommer finnas alls.

En del beklagar sig något alldeles otroligt över att en ambulans dröjer eller att bredband dröjer eller att snöröjningen eller åtgärdande av vägar dröjer... Ja, varför är det så tror ni? Jo, för att det inte bor så mycket folk i dessa delar, att det kan prioriteras! Ett hål i Hornsgatan på Söder kan drabba 100 000-tals resenärer per vecka så det är väl ändå rätt naturligt att detta åtgärdas lite snabbare än en grusväg i norra Värmland? Att en ambulans inte kan stå redo 24/7 i en bygd med ett benbrott varannan månad måste man väl ändå kunna förstå?

Nej, hallå - vakna upp lite och sluta gnäll. Njut av utsikten i stället och gå ner till Klarälven och dra upp en harr, för det kan man minsann inte göra vare sig i Karlstads eller Stockholms innerstad!

Lite less på att ALLT är fel

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.