Värmländska idrottsikonerna invalda i Hall of Fame

Publicerad:
Sven-Göran Eriksson och Olle Goop har blivit prisade på nytt.

Två värmländska idrottsikoner med enorma framgångar på varsitt håll.

Nu har Olle Goop och Sven-Göran Eriksson prisats på nytt när de har blivit invalda i idrottens Hall of Fame i Göteborg.

Olle Goop är redan invald i travsportens Hall of Fame, som har sitt säte i Årjäng, och han är även utsedd till travsportens hedersambassadör. Båda dessa utnämningarna kom år 2013.

Sven-Göran Eriksson har enorma meriter som fotbollstränare och det var i IFK Göteborg som det tog fart på allvar när man dominerade i svensk fotboll och vann Uefacupen 1982 efter att man utklassat Hamburg med 4-0 i finalen.

– Det var några år sedan jag var här och var aktiv. Vi fick ihop ett väldigt bra fotbollslag med fantastiska fotbollsspelare. Det bästa minnet är förstås att vi fick vinna i Europa, Uefacupen som det hette då. Det var stort, sa Sven-Göran Eriksson till GP i samband med utnämningen.

Övriga som valdes in i Hall of Fame i Göteborg den här gången var: Lotta Schelin, fotboll, Torbjörn Kornbakk, brottning, Martin Boquist, handboll, Yannick Tregaro, friidrott, Lars-Åke Björk, fotboll och Kärstin Ehrnlund, golf

Statuterna för idrottens Hall of Fame i Göteborg

”Man skall vara född inom Göteborgsdistriktet (Storgöteborg) eller ha tävlat minst tre år för en förening här. Som aktiv skall man ha avslutat sin huvudsakliga verksamhet (det vill säga den man har hedrats för). Man skall ha utfört något för sporten eller varit en stor profil. Man skall vara en förebild och haft ett föredömligt leverne”.

Artikeltaggar

FotbollOlle GoopSven-Göran ErikssonTravVärmlands län

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare