Insändare: Hur effektiv är ambulansen i norra Värmland?

Publicerad:
”I sommar inträffade ett benbrott i Kärrbackstrand med påföljd att det dröjde 1,5 timme innan ambulansen kom”, skriver insändarskribenten. Foto: Johan Nilsson/TT

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.

Sitter och lyssnar på Torsby kommuns fullmäktigemöte, där frågan om Likenäs ambulansens skiftbyte debatterades.

Likenäs-ambulansen åker till Torsby för att byta personal varje dag på förmiddagen och är borta ca 2,5 timmar från Likenäs ambulansstation. Tommy Persson (M) skönmålade ambulansens funktion och påstod att det i alla lägen fanns täckning i Nordvärmland. I sommar inträffade ett benbrott i Kärrbackstrand med påföljd att det dröjde 1,5 timme innan ambulansen kom. Ingen ambulanshelikopter kom från Karlstad, ingen ambulanshelikopter kom från Mora och ingen ambulans kom från Norge. Nå, Tommy Persson, man skall inte alltid tro på vad som sägs, även om fikat smakade gott.

Joe Bengtsson

Artikeltaggar

AmbulanshelikopterAmbulanssjukvårdInsändareLikenäs

Läs vidare