Engholmsbron avstängd för all trafik under hösten

Publicerad:
Engholmsbron som leder över Lambergskanalen är avstängd under hösten. Foto: Christer Wik

Från och med den 27 september är Engholmsbron på Lamberget avstängd för all trafik, även cyklister och gående. Orsaken är att dagens bro ska ersättas med en ny.

Engholmsbron som är belägen längs Husbyggaregatan och som leder trafiken över Lambergskanalen är gammal och sliten. Därför kommer den att rivas och ersättas med en ny bro för att klara den tinga trafiken som bland annat går till och från Valmet och Vänerhamn.

Rivningen av vägbron inleds i oktober och under perioden fram till april 2022 ska även delar av järnvägsbron rivas samt spontningsarbeten ske. Under den här tiden kommer även arbetena med den nya bron pågå.

Under augusti-september nästa år ska även flytt av fjärrvärmeledningarna till den nya bron ske.

Klar om ett år

Arbetena innebär att Engholmsbron till att börja med kommer att vara avstängd under hösten. Detta innebär att trafikanterna får köra runt Lambergstjärnet för att ta sig fram. Det kommer gå att passera under bron med båt fram till 31 oktober.

Den nya bron beräknas stå helt klar i slutet av 2022.

Artikeltaggar

LambergetTrafikValmetVänerhamn

Så här jobbar NWT med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.

Läs vidare